Πανελλήνια ανταπόκριση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο – Βράβευσαν τους μαθητές που διακρίθηκαν | Video + Photos

πανελλήνια-ανταπόκριση-στον-μαθητικ-1652321

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν μαθητές της τρίτης λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα για τον διαγωνισμό δοκιμίου που πραγματοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Χανιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ιδρύματος, η τελετή απονομής του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου της χώρας και των ελληνικών σχολείων της ομογένειας, με θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης».

Συνολικά, βραβεύθηκαν πέντε μαθητές, ένας από τα Χανιά, ένας από την Αίγυπτο και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονεμήθηκαν στους Μαρία Σκαμνέλου, από το Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Α΄ βραβείο), στον Ιωάννη Σούκο από το Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β΄ βραβείο) και στον Δημήτριο Καραβασίλη από τα  Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Γ΄ βραβείο).

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ από το Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και στην Ευαγγελία Πικραμένου από το  Γενικό Λύκειο Σούδας.

Για μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών και της νεολαίας γενικότερα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης.

«Για μια ακόμη φορά το ίδρυμα τιμά την μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου μέσα από τη νεολαία. Με τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπου η συμμετοχή των μαθητών της γ’ λυκείου υπήρξε εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι η τρίτη λυκείου είναι επιβαρυμένη με τις εισαγωγικές εξετάσεις».

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε παράλληλα πως αυτή η εκδήλωση δείχνει την απήχηση που έχει το ίδρυμα πανελλαδικά, λέγοντας:

«Έχουμε έναν μαθητή από τα Ιωάννινα, έναν από την Θεσσαλονίκη, έναν από την Αθήνα, έναν από την Σούδα και έναν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αυτό δείχνει πόσο έχει αγαπηθεί αυτός ο θεσμός και πόσο έχει απλωθεί στον χώρο της εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει ότι και οι καθηγητές συμβάλλουν και παροτρύνουν τους μαθητές τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Είναι για μας μια τεράστια στιγμή, ότι η νεολαία μπορεί και μελετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον άνθρωπο που άλλαξε την μοίρα της χώρας και τα σύνορά της».

Στο μεταξύ, από το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραβεύτηκε ο Νικήτας Περαθωράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Σμύρνης και η Ομόνοια Κρητών:

«Σήμερα βραβεύουμε επίσης τον Νικήτα Περαθωράκη, πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Νέας Σμύρνης για τις μεγάλες χορηγίες προς το ίδρυμα και την Ομόνοια Κρητών Πειραιά που έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό έργο και ο Βενιζέλος από φοιτητής ήταν μέλος του σωματείου αυτού, το οποίο είναι το αρχαιότερο κρητικό σωματείο στην Ελλάδα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook