Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Χανίων: «Γενική τρομοκρατία σπέρνει η κυβέρνηση» | Photos + Videos

πανεκπαιδευτικό-συλλαλητήριο-στο-κέ-1167379

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, υπό την διοργάνωση φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας των Χανίων.

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, να μην υπάρξει καμία απόλυση αναπληρώτριας, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι η κυβέρνηση «στο όνομα της πανδημίας περιστέλλει και καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση, απαγορεύει διαδηλώσεις, ιδρύει την κατάπτυστη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επιβάλλει βάρβαρες πειθαρχικές ποινές στους αγωνιζομένους φοιτητές/ριες, εξαπολύει μια τεράστια αστυνομική επίθεση με διώξεις και εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους/ες κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική της, ενώ σπέρνει γενική τρομοκρατία στο λαό με πρόστιμα και απαγορεύσεις.»

Δείτε δηλώσεις στο πλαίσιο της συγκέντρωσης:

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Καμία απόλυση αναπληρωτ(η)ριας!

Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

Αγώνας για Υγεία – Παιδεία – Εργασία – Δημοκρατία!

Σ’ αυτή την εποχή δεν έχουμε άλλο δρόμο, αν θέλουμε να προασπίσουμε την ζωή μας, το εκπαιδευτικό μας έργο, την εργασία μας, τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ελευθερίας, του αγώνα, του δικαιώματος στη διαδήλωση, στη συνδικαλιστική οργάνωση και στην απεργία. Να ενωθούμε, να αγωνιστούμε παντού, στο μάθημα, στο δρόμο, κάθε ώρα και στιγμή, με την δέσμευση ότι θα διεκδικήσουμε και θα απαιτήσουμε:

 Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με μείωση των μαθητών με μέγιστο τα 15 παιδιά ανά τμήμα, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με μαζικά δωρεάν τεστ, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος. Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να αναζητήσουν νέες. Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

 Να εγκρίνουν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς της Υ.Α, με πρόβλεψη για την αναπλήρωση τους και όσων χρειαστεί να βγουν με άδεια

 Να διορίσουν εκπαιδευτικούς, αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, οδηγούς στα ΜΜΜ

 Να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ. Να γίνουν μαζικοί διορισμοί υγειονομικών! Να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών Υγείας, θέτοντάς τες στην υπηρεσία του ΕΣΥ!

 Να ανατραπούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ΤΕΕ!

 Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα σε καμιά αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

 Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Να μην εφαρμοστεί για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

 Να ξαναδιδαχθεί η ύλη ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες – τους αποκλεισμούς (που εντάθηκαν από την τηλεκπαίδευση). Άμεση περικοπή για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Καμιά βαθμολογία και τηλεαξιολόγηση.

 Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια, με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

 Κατάργηση του θεσμού των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών με επέκτασή για όλο το σχολικό έτος. Να καταργηθεί η πρόβλεψη των τοπικών προσλήψεών τους από τις ΔΔΕ.

 Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της.

 Επαναφορά των μαθημάτων των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας.

 Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με δίχρονη προσχολική αγωγή

 Ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, ισότιμης και πλήρως ενταγμένης στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.

 Κατάργηση των αντιδραστικών, αντιδημοκρατικών, αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης

 Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!

 Να μην περάσουν τα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!

 Να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο των Χανίων: «Γενική τρομοκρατία σπέρνει η κυβέρνηση» | Photos + Videos

  1. Επικίνδυνοι, ασυνείδητοι, ψεκασμενοι που θετουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία…. Ή μήπως όχι;
    Και τέτοιοι είναι μόνο αυτοί που πάνε στην εκκλησία;

    1. Δεν αμφισβητεί κανείς από αυτους την υπαρξη του κορονοιου. Δεν είναι αρνητές της μάσκα και τηρουν όσο μπορουν τις αποστάσεις σε υπαίθριο χώρο. Σε αντίθεση με την εκκλησία που υπάρχουν πολλοι ψεκασμενοι χωρίς μάσκα και δεν πιστευουν στην υπαρξη του ιου και τρέχουν να φιλήσουν χέρια παπαδων. Επίσης εδώ βλέπουμε το μέλλον της χώρας αφου ειναι νέα παιδια που διεκδικούν βασικά τους δικαιώματα. Ψάξε λοιπόν τι νομοσχέδιο περνανε, αν και αμφιβάλλω αν σε ενδιαφέρει τι γίνεται στα πανεπιστήμια. Τέλος δε θυμάμαι να πηγαινει η αστυνομία στις εκκλησίες και να ρίχνει ξυλο.. Ουτε να έχει την παρουσια που είχε σήμερα στην πολη.

  2. Ποσο φυσιολογικο ειναι σε μια χωρα να επιμενει αυταρχικα μια κυβερνηση σε ενα νομοσχεδιο που αντιτιθονται σε αυτο η συνοδος πρυτανεων, τα μισα παναπιστημια της χωρας, εχουν συλλεχθει 1000 περιπου υπογραφες κατα του νομοσχεδιου και φυσικα μεγαλη μεριδα φοιτητων; Γιατι αυτη ειναι η πραγματικοτητα οσον αφορα το εκπαιδευτικο νομοσχεδιο που ερχεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook