Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα μηδέν στο ντέρμπι της… ταλαιπωρίας

παναθηναϊκός-ολυμπιακός-όλα-μηδέν-σ-1358290

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν, σε ένα ματς… ταλαιπωρία και για τους δύο καθώς τόσο οι πράσινοι όσο και οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννιά τελικές, καμία όμως στην εστία των Μπρινιόλι και Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός με το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα διατηρήθηκε στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος καθώς πέρασε από μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Λεωφόρου.

Στην εν γένει εικόνα το τριφύλλι ήταν λίγο καλύτερο από τον αντίπαλο του. Είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, περισσότερες τελικές, επτά έναντι δύο του Ολυμπιακού, κέρδισε έξι κόρνερ με τους ερυθρόλευκους να μην κερδίζουν κανένα και επίσης οι παίκτες του πάτησαν περισσότερες φορές περιοχή απ’ ότι αυτοί του Ολυμπιακού.

Με Μαουρίσιο ο Παναθηναϊκός, με τριάδα ο Ολυμπιακός

Οι δύο προπονητές που είχαν επιστροφές στις αποστολές των δύο ομάδων σε σχέση με τα τελευταία τους παιχνίδια επέλεξαν να διαφοροποιήσουν την ενδεκάδα τους, ενώ σε αυτή του Ολυμπιακού και σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι που είχαν δώσει οι ερυθρόλευκοι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε και τη διάταξη της ομάδας.

Για τους γηπεδούχους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Σάντσες ενώ αντίθετα υπολόγιζε στον Χουάνκαρ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τους Μαουρίσιο, Καρλίτος που άφησαν πίσω τους την ίωση. Στο 4-3-3 με το οποίο παρέταξε ο Σέρβος τον Παναθηναϊκό επέλεξε να επαναφέρει τον Μαουρίσιο αντί του Αλεξανδρόπουλου και κράτησε στο αρχικό σχήμα τον Μακέντα με τον Καρλίτος να μένει στον πάγκο.

Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ αριστερά. Ενώ το δίδυμο των στόπερ ήταν και πάλι οι Βέλεθ-Σένκεφελντ. Ως εξάρι έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα του τους Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες. Στην τριάδα της επίθεσης ξεκίνησε ο Παλάσιος στα δεξιά, ο Αϊτόρ αριστερά και την κορυφή ο Μακέντα.

Οι ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους αγωνίστηκαν με τριάδα στην άμυνα και ένα 3-4-3 με τους Μανωλά – Παπασταθόπουλο να παίζουν για πρώτη φορά ως δίδυμο στην άμυνα ενώ ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Μπουχαλάκη και άφησε στον πάγκο τον Ελ Αραμπί.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ με τον Μανωλά να παίζει δεξιά στην τριάδα των στόπερ, τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο και τον Μπα στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή στα δεξιά ήταν ο Λαλά, στα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και ως δίδυμο στα χαφ έπαιξαν οι Καμαρά και Εμβιλά. Στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκε στα δεξιά ο Λόπες, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή της ερυθρόλευκης επίθεσης ο Τικίνιο.

Μια αξιόλογη φάση σε 45 λεπτά αγώνα

Το πρώτο μέρος του ντέρμπι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την ελαφρά υπεροχή και να θέλει να πιέσει πάνω από το κέντρο τους πράσινους ώστε να κλέψει μπάλες και να απειλήσει. Δεν τα κατάφερε βέβαια, παρά ελάχιστες φορές αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι.

Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του, προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βατσλίκ αλλά ο Μακέντα ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι κακός και δεν βοηθούσε να ολοκληρωθούν οι επιθετικές ενέργειες των πράσινων σωστά.

Η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος άνηκε στους γηπεδούχους και ήρθε στο 41′ όταν ο Χουάνκαρ από τα αριστερά πέρασε υπέροχα τον Λαλά, έκανε μια γλυκιά σέντρα προς τον Μακέντα ο οποίος ανενόχλητος πήδηξε για την κεφαλιά αλλά σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα να την στείλει αρκετά πάνω από την εστία του Τσέχου γκολκίπερ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις τελικές, καμία στην εστία και xgoal 0,28 ενώ ο Ολυμπιακός έκλεισε το 45λεπτο με δύο τελικές, επίσης καμία στην εστία και 0,09 xgoal.

Προσδοκώμενα γκολ

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα «έπρεπε» να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έβαλε Ιωαννίδη ο Γιοβάνοβιτς, Ελ Αραμπί ο Μαρτίνς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι δύο προπονητές έριξαν επιθετικό στο ματς. Για τους γηπεδούχους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη αντί του Μακέντα ο οποίος ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι αρκετά κακός και δεν βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Από την άλλη ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τον Ελ Αραμπί στο ματς και έβγαλε τον Λόπες που ήταν επίσης κακός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Παρά τις δύο αλλαγές στην επίθεση των δύο ομάδων, το ντέρμπι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Με τη διαφοροποίηση πως ο Παναθηναϊκός πήρε τη μπάλα περισσότερο στα πόδια του, την κυκλοφόρησε καλύτερα και την ίδια ώρα η πίεση του Ολυμπιακού ψηλά μειώθηκε στο ελάχιστο.

Παρόλα αυτά και πάλι καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε, όχι να κάνει τελική προς την εστία, αλλά ούτε σουτ ενώ και οι στατικές φάσεις που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρενέβη στο παιχνίδι και έριξε αρχικά στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και εν συνεχεία τον Καρμπόβνικ αντί του Λαλά, ενώ την ίδια ώρα ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε από το παιχνίδι τον Αϊτόρ που τραυματίστηκε και έβαλε στο παιχνίδι τον Βιτάλ.

Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις από τους δύο πάγκους όμως δεν άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα. Ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη απειλή μπροστά από τις δύο εστίες στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 74′ και ήταν ένα μακρινό σουτ του Βιγιαφάνιες μετά από ωραία ενέργεια του Αργεντινού.

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook