Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Σήμερα κάνουμε την αρχή με τον ποδηλατόδρομο στην Ακτή Κανάρη» | Photos

παναγιώτης-σημανδηράκης-σήμερα-κάν-1050890

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στέλνει το δικό του μήνυμα προς του πολίτες του Δήμου Χανίων.

Παρακάτω το μήνυμα του Δημάρχου Χανίων:

“Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου και είναι ευκαιρία για τον Δήμο και για όλους τους πολίτες να δούμε ξανά την αξία του δημόσιου χώρου.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας, όλοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να βρούμε νέους τρόπους μετακίνησης, να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους και να αφήσουμε το αυτοκίνητο στο σπίτι και αυτό κατέδειξε για ακόμα μια φορά την ανάγκη να προβούμε στην δημιουργία νέων υποδομών που θα επιτρέπουν την ήπια κινητικότητα.Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτό σήμερα, εδώ στην Ακτή Κανάρη, είμαστε για να δημιουργήσουμε ένα νέο ποδηλατόδρομο. Ένα νέο ποδηλατόδρομο, ο οποίος θα αποτελέσει ένα μικρό τμήμα μια συνολικής μεγάλης διαδρομής.

Η διαδρομή αυτή ξεκινάει από την οδό Κυδωνίας, συνεχίζει στην Αποκορώνου, την Νεάρχου, την Τζανακάκη, την Χατζημιχάλη Γιάνναρη, την Σκαλίδη, κατεβαίνει κάτω στην Πειραιώς παραλιακά και κλείνει ένα σημαντικό κύκλο μια μεγάλη διαδρομής που θα επιτρέψει σε όλους τους πολίτες, να μπορούν με ασφάλεια να μετακινούνται με ποδήλατο.

Έτσι λοιπόν τα συνεργεία μας, τις τελευταίες μέρες, κατέβαλλαν μια σημαντική προσπάθεια.

Επικαιροποιούμε την κυκλοφοριακή μελέτη που έγινε το 2006 και ακολουθούμε τις κατευθύνσεις που προκύπτουν από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Φιλοδοξούμε σε λίγο καιρό να έχουμε ένα πρώτο, σημαντικό, σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Αλλά έχει σημασία εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.

Σήμερα κάνουμε την αρχή και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για μια σύγχρονη πόλη, η οποία θα έχει κάνει σημαντικά βήματα στο κομμάτι της ήπιας κινητικότητας και της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας.”

zarpanews.gr

4 thoughts on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Σήμερα κάνουμε την αρχή με τον ποδηλατόδρομο στην Ακτή Κανάρη» | Photos

  1. ΚΑΛΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ

    ΕΚΕΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ????

    1. Γενικα ο τυπος εχει εμμονη στο να καταργει θεσεις παρκιγνκ χωρις να τα αναπληρωνει. Προφανως και να γεμισει ολη η πολη ποδηλατοδρομους προφανως να μην ξαναδουμε αμαξι να παρκαρει πανω σε πεζοδρομιο αλλα προφανως και καπως πρεπει να αναπληρωνονται οι θεσεις! Και ολο αυτο δειχνει ελλειψη ολοκληρωμενου κυκλοφοριακου σχεδιου αφου αν υπηρχε θα επρεπε να ειχε βγει στη φορα.

  2. Η λαικη εφυγε απο εκει???και που θα την πανε???
    Θεσεις για για παρκινκ ποτε θα ξεκινησει να φτιαχνει???
    Τι ειναι αυτη η κακομοιρια???…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook