Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Έχω την πεποίθηση ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο»

παναγιώτης-σημανδηράκης-έχω-την-πεπ-864278

Την πεποίθηση ότι αυτός και  ο συνδυσασμός του θα είναι παρόντες στον δεύτερο γύρο των αυτοδοικητικών εκλογών στον Δήμο Χανίων, εξέφρασε την Τρίτη στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» Παναγιώτης Σημανδηράκης. Απευθυνόμενος στους ακροατές του SUPER FM,  στάθηκε στην ποιότητα και στην φρεσκάδα των προσώπων της ομάδας των ανθρώπων, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό του και κάλεσε τους Χανιώτες να ψηφίσουν συγκρίνοντας την πορεία του καθενός και τι μπορεί να προσφέρει για το καλό των Χανίων.

Όπως τόνισε, πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της ομάδας και επιμένει σε αυτή, αφού όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν «διαδικασίες και προσπάθειες απέτυχαν, επειδή δεν υπήρχε ομάδα. Η παρούσα αρχή δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως ομάδα, από την επομένη κιόλας των εκλογών. Γιατί αυτή ομάδα «χτίστηκε» με σκοπό να βγούνε στις εκλογές. Με την δικιά μας ομάδα, θέλουμε να κάνουμε δουλειά στο Δήμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στην «διαφορετική πολιτική αντίληψη» που φέρνει ο συνδυασμός του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, κάνοντας λόγο για μια «φιλοσοφία που απέχει παρασάγγας από άτομα που επιδιώκουν απλά να «πιάσουν την καρέκλα» και που «εναλλάσσονται-μετακινούνται στο δημόσιο βίο πάντα με την ψήφο των πολιτών. «Έχουμε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν κίνητρο προσφοράς και είναι κατάλληλοι να μπούνε στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς για πολλά χρόνια οι σοβαροί άνθρωποι της προσφοράς, έμεναν έξω… Προ(σ)καλώ τον κόσμο, στα πλαίσια της σύγκρισης και της αξιολόγησης ενόψει της Κυριακής να δει ότι από τα 98 πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας, τρία μόλις πρόσωπα έχουν κατέβει ξανά σε δημοτικά συμβούλια. Είναι το εργαλείο που θα αλλάξει την κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

«Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα της Κυριακής! Θα περάσουμε στο β’ γύρο…» τόνισε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας τις προεκλογικές κινήσεις του Τάσου Βάμβουκα, έκανε λόγο για «έργα βιτρίνας» που γίνονται παραμονές των εκλογών και υποτιμούν την αντίληψη του κόσμου. «Πρόκειται για έργα της τελευταίας στιγμής. Λίγο να.. πασαλείψουμε, να «ξύσουμε» την άσφαλτο, να ασφαλτοστρώσουμε την Τζανακάκη, να περάσουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία. Η δημοτική αρχή δεν είναι εδώ για να δουλέψει μία εβδομάδα πριν τις εκλογές και να κάνει τα αυτονόητα έργα, που έπρεπε να’ χει κάνει στα 5 χρόνια θητείας της. Δεν χρειάζεται κάποια πολιτική ανάλυση επιπέδου για να αντιληφθεί κανείς τι συμβαίνει… » δήλωσε.

«Κομματικός υποψήφιος της ΝΔ ο Άρης Παπαδογιάννης»

Για τον  Άρη Παπαδογιάννη, όσον αφορά τις δηλώσεις του περί μη κομματικού χρίσματος τόνισε: «Έχεις λάβει ρητά και μάλιστα δύο φορές την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και λες δημόσια ότι εμείς δεν έχουμε τη στήριξη κανενός κόμματος. Αυτό δεν είναι υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου; Και αν δε λες την αλήθεια προεκλογικά, γιατί να πεις την αλήθεια μετεκλογικά» αναρωτήθηκε ο κ. Σημανδηράκης.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» έστειλε το μήνυμα του στους Χανιώτες που την Κυριακή θα πάνε στις κάλπες. «Την Κυριακή αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλές επιλογές και δεσμεύσεις, όσον αφορά κάποια πρόσωπα στο στενό τους περιβάλλον. Σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν ικανοί και άξιοι. Η εκλογική διαδικασία είναι μία συγκριτική διαδικασία και εμείς θέλουμε δουν ότι έχουμε το πιο ποιοτικό ψηφοδέλτιο. Να ψηφίσουν τους ανθρώπους που θα δουλέψουν εποικοδομητικά και θα πάνε το Δήμο παρακάτω. Να σκεφτούν ποιοι θα εκλεγούν από κάθε συνδυασμό. Ποια είναι τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν… Να κάνουν μία προβολή στο μέλλον και να σκεφτούν ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα δουλέψουν για τα Χανιά. Αυτή η σκέψη είμαι βέβαιος, πως θα κάνει πολλούς να αναθεωρήσουν κάποιες από τις επιλογές τους…»

Στον Κάτωλα η κεντρική ομιλία 

Κλείνοντας ο κ. Σημανδηράκης προσκάλεσε τους Χανιώτες στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του, την Τετάρτη στις 8 το βράδυ στην οδό Μουσούρων. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία, καθώς δεν φοβάται τις μετρήσεις και τον κόσμο, σε αντίθεση με άλλους που επιλέγουν για τις συγκεντρώσεις τους χώρους που η συμμετοχή του κόσμου δεν μπορούσε εύκολα να γίνει αντιληπτή , όπως πχ σε κάποιο πάρκο.

«Το βασικό κριτήριο επιλογής του χώρου ήταν να μην εμποδίσουμε και δημιουργήσουμε παραπάνω προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Θέλαμε να είναι ένας χώρος στην καρδιά της πόλης για να έρθει ο κόσμος και να αφουγκραστεί ο τον παλμό. Δεν μας νοιάζει το πλήθος. … Προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει, ανεξάρτητα με τι έχει επιλέξει να ψηφίσει.

Να δει την ομάδα, το κλίμα, τον παλμό, τα πρόσωπα, για να καταλάβει ότι η προσπάθεια μας δεν είναι μία προσπάθεια απλά για να κινητοποιήσει πρόσωπα. Για όσους αισθάνονται απογοητευμένοι, από όσα έχουν δει μέχρι σήμερα, τους προσκαλούμε να δείξουν πίστη στην προσπάθεια μας. Μία προσπάθεια για την οποία, όταν ξεκινήσαμε είχαμε δεχθεί την απαξίωση και τον χλευασμό …» είπε, απευθυνόμενος στους ακροατές του SUPER FM 89,6.

zarpanews.gr

One thought on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Έχω την πεποίθηση ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook