Παναγιώτης Σημανδηράκης: Ο κ. Μαρακάκης βάζει απέναντι του όχι μόνο την Δημοτική αρχή αλλά ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο κ. Μαρακάκης βάζει απέναντι όχι μόνο την Δημοτική αρχή, αλλά ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χανίων, σε οτι αφορά τη στάση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων για το θέμα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αιτία και αφορμή οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλη Μαρακάκη, (δείτε εδώ), στις οποίες απάντησε ο δήμαρχος Χανίων, κατά την διάρκεια συνέντευξης του στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.

Ο κ. Σημανδηράκης επίσης αναφέρθηκε, στις διάφορες αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τις οποίες η δημοτική αρχή έχει μπει στο στόχαστρο κάποιων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι τα πυρά που δέχεται είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων, όμως ο ίδιος όπως τόνισε, δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα που «πουλάνε», αλλά για εκείνα που καθιστούν τη δημοτική αρχή χρήσιμη για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών των Χανίων.

Ειδικότερα, για τα πυρά που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Μιχάλης Μαρακάκης κατά της δημοτική αρχής σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με  το θέμα που αφορά τμήμα του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, είπε ο δήμαρχος Χανίων: «Ο κ. Μαρακάκης, πριν προβεί σε αυτή τη σκληρή επίθεση θα έπρεπε τουλάχιστον, να αναγνωρίσει ότι το ζήτημα δεν αφορά τη δημοτική αρχή. Η απόφαση να διεκδικήσουμε το συγκεκριμένο ακίνητο, ήταν ομόφωνη, επί του συνόλου, απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Άρα ο ο Μαρακάκης στρέφεται όχι κατά της Δημοτικής Αρχής, αλλά κατά του δημοτικού συμβουλίου. Ο κύριος Μαρακάκης μπορεί, να διεκδικήσει τα χρήματα που αξιώνει, αυτό θα κάνουμε και εμείς και όλα τα υπόλοιπα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Για την επένδυση που συζητιέται στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας: «Η επένδυση θα γίνει έτσι κι αλλιώς και δεν έχει να κάνει με το τι θα συμβεί στο συγκεκριμένο ακίνητο της ΑΒΕΑ. Ήδη έχουν γίνει κάποιες εργασίες, κάποιες πρώτες επικοινωνίες με την Πολεοδομία, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και η επένδυση θα προχωρήσει απρόσκοπτα».

Για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου και το ντόρο που δημιουργήθηκε με την ώρα έναρξης: «Το θέμα δεν είναι πότε ξεκινάμε, αλλά πότε τελειώνουμε… Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ξεκινάμε στις 18.00 ή γιατί συζητάμε 5 ώρες επί ενός θέματος; Έχει συσταθεί μια υποομάδα με εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις για να αλλάξουμε τον κανονισμό λειτουργίας γιατί όπως είναι μέχρι τώρα αποτυπωμένος δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Θεωρώ ότι κάποιοι όντως μπορεί να έχουν ζήτημα με την ώρα, αλλά δεν το θεωρώ μείζον να ασχολούμαστε με θέματα που πουλάνε, αλλά με εκείνα που είμαστε χρήσιμοι».

Για τα αστικά λεωφορεία και τη στάθμευση: «Υπήρξαν πολλές παρανοήσεις με το ζήτημα… Κάποιοι προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν ότι απομακρύνουμε συνολικά τα λεωφορεία από το κέντρο. Αυτό που κάναμε με το ΚΤΕΛ, είναι ότι πήραμε μία απόφαση η οποία αναφέρει την απομάκρυνση των οικίσκων και το κλείσιμο των εσοχών στα δύο αυτά σημεία. Τεχνικά έχει μια διαδικασία και δεν θα αιφνιδιάσουμε το αστικό ΚΤΕΛ. Η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ εκφράζει ένα φόβο ότι ενδεχομένως θα χάσει πελατεία … Από τη στιγμή που δεν αφαιρείται η στάση, έξω από την Εθνική, δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα.

Για τις αιχμές που δέχεται ότι στην αδημονία και τη φούρια του να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, χάνεται σε διαδικαστικά ζητήματα: «Αν υπάρχει αυτή η αγωνία, δεν τη δέχομαι σαν κατηγορία, αλλά ως κάτι θετικό να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε εξαγγείλει. Ακούστηκε από την αντιπολίτευση ότι παρανομούμε, ότι θα πάμε για παράβαση καθήκοντος κ.α. Εμείς έχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες τις οποίες εμπιστευόμαστε απόλυτα και οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας φέρουν την ευθύνη των υπογραφών τους.

Για τη πρόβλημα της στάσης των οχημάτων χρηματαποστολών έξω από την Εθνική Τράπεζα: «Μετά συνάντηση που είχα με τον κ. Στουρνάρα, αλλά και την πρόσφατη σύσκεψη με υποδιευθυντές της Τράπεζας της Ελλάδας, παρουσία της Τροχαίας Χανίων και του προέδρου του εργατικού κέντρου, συμφωνήθηκε ότι το αργότερο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τα οχήματα χρηματαποστολών θα μπαίνουν στον παρακείμενο αύλειο χώρο της Τράπεζας και αυτό το μικρό θέμα του κέντρου να ξεπεραστεί».

Για την… απεριποίητη εικόνα που παρουσιάζουν κάποια δέντρα στην πόλη: «Έχουμε λάβει επιστολές διαμαρτυρίας για αυτό και έχουμε ήδη προβεί σε αγορά και φυτεύσεις δέντρων. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την Υπηρεσία Πρασίνου, όμως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, που προσπαθούμε να λύσουμε.

Για τις περίπου 17.000 επιστολές που εστάλησαν σε οφειλέτες από την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων: «Οι επιστολές είναι ενημερωτικές στους πολίτες για τις βεβαιωμένες οφειλές προς τον δήμο, που φτάνουν περίπου τα 42 εκατομμύρια ευρώ και για τη διαδικασία ρύθμισης που υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου, με την οποία ουσιαστικά διαγράφουμε ή μειώνουμε τα πρόστιμα. Δεν πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να εισπράξουμε το ποσό στο σύνολό του, αλλά είναι μία προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και τα έσοδα του Δήμου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Αυτό που μας προκαλεί προβληματισμό όμως είναι ότι ένας τεράστιος όγκος πολιτών όφειλε στο Δήμο και δεν το γνώριζε, όπως και το γεγονός ότι οι ανείσπρακτες οφειλές «μετράνε» πάνω από 10 χρόνια.

Για το φετινό θεσμό του Santa Run: «Οι Χανιώτες φέτος θα δουν, βάση του σχεδιασμού που έχει γίνει, μια πιο μία πιο έντονη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη, τόσο σε επίπεδο δράσεων, όσο και στολισμού. Μάλιστα από τις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει μια συνολική μελέτη για το ζήτημα του στολισμού της πόλης, συνολικά σε όλες τις εορταστικές περιόδους».

Για τα σπασμένα κολωνάκια στην Χάληδων: «Τα κολωνάκια έχουν δημιουργήσει αρκετό πρόβλημα και ατυχήματα και έχει προταθεί ήδη να απομακρυνθούν από το σημείο, απλά πρέπει να υπάρξει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Θα δοθεί μία διαφορετική λύση για τη μη πρόσβαση αυτοκινήτων με μπάρες που θα επιτρέπουν με συγκεκριμένο ωράριο την πρόσβαση και θα αναγνωρίζουν συγκεκριμένα οχήματα, για λόγους ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.»

zarpanews.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κ. Μαρακάκης καλύτερα να είναι πιο προσεκτικός και να σταματήσει να εκβιάζει το Δήμο απαιτώντας να λάβει αυτό το εντελώς παράλογο ποσό αποζημίωσης. Δεν καταλαβαίνει ότι εξαγριώνει την τοπική κοινωνία με αυτή τη στάση; Δεν του είναι αρκετό που εξαγρίωσε τα μέλη – μετόχους της Τράπεζας Χανίων με τα διαχειριστικά του “ολισθήματα” στα οικονομικά της τράπεζας;

  2. Ο κύριος Μαρακάκης καλά θα κάνει να μην κάνει βήμα πίσω. Η τοπική κοινωνία δε θα δει καμία αλλαγή στην καθημερινότητά της από το να αυξήσει ο δήμος το χαρτοφυλάκιό του. Πάρκινγκ θα το κάνουν για να βυθιστούμε ακόμα παραπέρα στο σκοταδισμό του λιμανιού. Μακάρι να γίνει ξενοδοχείο ή ότι άλλο μπας και πάρουν μπρος .

    • Σκοταδισμό του λιμανιού… ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚΚΚΚΚΚΚΚ . Το σκέφτηκες καλά αυτό που έγραψες και μάλιστα προτείνοντας να γίνει ξενοδοχείο αντί για πάρκινγκ ή χώροι αναψυχής, άθλησης κλπ;;;;; Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το λιμάνι αποτελεί τη μισή αξία (οκ.. θες 1/3.. πάσο.. ) του τουριστικού προϊόντος των Χανίων. Και σαν αξιοθέατο αλλά και σας πολύ σημαντικό κέντρο μετατροπής του αριθμού των επισκεπτών σε έσοδο. Δηλαδή το ξενοδοχείο που χαίρεσαι ότι θα γίνει γιατί θα έχει αξία στο συγκεκριμένο οικόπεδο; Επειδή έχει θέα το φανταστικό κολυμβητήριο των Χανίων ή πρόσβαση στην καταπληκτική, φανταστική, ελαφονησιακή, σεϋχέλες τύπου παραλία της Νέας χώρας;;;; ΜΗΗΗΗΠΩΣ επειδή είναι δίπλα στο λιμάνι;;; Επομένως θέλει λίγη σκέψη πριν πούμε ότι μας γουστάρει και βγάλουμε ότι χολή μας έρθει στο στόμα.

  3. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κος Μαρακάκης πριμοδοτούσε τους εργαζόμενους του για να βάζουν τους πελάτες του στο πρόγραμμα “χρυσή επένδυση”,κάτι που είχε ιδιαίτερη απήχηση στην επαρχία των Χανίων.. Εκεί οι άνθρωποι, εμπιστεύτηκαν τους τραπεζικούς υπάλληλους με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστια ποσά. Δεν τους ενημέρωναν για το ρίσκο αλλά μόνο για τα καλά. Και το έκαναν σε κόσμο της βιοπάλης, που σίγουρα δεν είχαν τη δυνατότητα να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.. Να παλεύεις μέσα στα θερμοκήπια μια ζωή για να στα φάει ο Μαρακάκης… Και έτσι, σε μια νύχτα, χάθηκαν για πολλούς ταλαίπωρους οικονομίες μιας ζωής. Μόνο για τον Πλάτανο Κισσάμου ακούστηκε ότι χάθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Γενικότερα η τράπεζα Χανίων εκμεταλλεύτηκε την τάση των Χανιωτών, και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα, να προτιμούν και να εμπιστεύονται το ντόπιο.
    Η τράπεζα Χανίων σώθηκε διότι δάγκωσε το χέρι που την τάιζε.
    Και κάθε μέρα στα περισσότερα Χανιώτικα ΜΜΕ βλέπεις διαφημίσεις για το τεράστιο έργο της…
    Ελπίζω να μην έχουμε πάθει αμνησία και να θυμόμαστε τι είναι η τράπεζα Χανίων.
    Ακόμα ρωτήστε έναν εργαζόμενο της Χιωτάκη αφοί ΑΒΕΕ (ανήκει στον όμιλο της τράπεζας κατά 50%) για τις υποσχέσεις που έδωσε ο Κος Μαρακάκης, αφού πέθανε ο Κος Χιωτάκης Εμ., και τι από όλα πραγματοποιήθηκε.
    Ψέμα και κοροϊδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ