Παναγιώτης Σημανδηράκης: Ο δήμος Χανίων δεν πρέπει να είναι χώρος για μικρούς συμβιβασμούς, θέλει όραμα και δουλειά

παναγιώτης-σημανδηράκης-ο-δήμος-χανί-812227

«O δήμος Χανίων δεν πρέπει να είναι χώρος για μικρούς συμβιβασμούς, θέλει όραμα και δουλειά» είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Super fm 89.6 και τον Δημήτρη Παππά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά» αναφέρθηκε σε μία διαδικασία που θα συμβεί για πρώτη φορά στα τοπικά πράγματα, όπου θα ακουστεί η φωνή του πολίτη και που θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του συνδυασμού. Η εν λόγω διαδικασία θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Mega Place, και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του τρόπου και της πλατφόρμας μέσω της οποίας «θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας χρησιμοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές και εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού, όπου θα ακουστεί για πρώτη φορά η φωνή του πολίτη».

Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα του συνδυασμού του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι η πιο αξιόλογη, και η οποία μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα της πόλης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για τα Χανιά», τόνισε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο, ότι διαμορφώνεται από τα πρόσωπα και τις ομάδες που δίνουν το στίγμα κι που εκεί όπως σημείωσε «είναι το μυστικό της οποίας επιτυχίας ή αποτελεσματικότητας του δήμου.»

Επεσήμανε ακόμα ότι η ομάδα του συνδυασμού του, αποτελείται από πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένα δείγματα γραφής, τα οποία ασχολούνται με τα κοινά και διαθέτουν ένα εσωτερικό κίνητρο να προσφέρουν.

Στόχος όπως είπε είναι να αλλάξει η αφήγηση, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχει στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ότι αφορά στο συνδυασμό «Για τα Χανιά», σημείωσε πως «υπάρχει η γνώση, η διάθεση για δουλειά και το όραμα για να μπορέσει να διαφοροποιηθεί η σχέση του πολίτη με το δήμο. Εκεί τελικά είναι το κλειδί, δηλαδή να μην αντιμετωπίζει τον δήμο και τον δημόσιο χώρο σαν κάτι που δεν τον αφορά. Γενικότερα να δούμε πως μπορεί να εμπλακεί ένας κόσμος, που ενώ είχε διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά, τελικά καταλήγει να αφήνει αυτή την υπόθεση σε κάποιους άλλους που πιθανότατα διακατέχονται από μια διάθεση προβολής και δημόσιας παρουσίας, ενίοτε χωρίς ουσία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook