Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Μερικοί επιχειρηματίες θεωρούν οτι πρέπει να γεμίσουμε το λιμάνι τραπεζοκαθίσματα»

παναγιώτης-σημανδηράκης-μερικοί-επ-1037998
φωτογραφία αρχείου - Μάιος 2020

Σε ζητήματα που αφορούν την πόλη, τόσο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και την διαχείριση της κρίσης από τον δήμο, όσο και με θέματα που έχουν απασχολήσει την νέα δημοτική αρχή τους πρώτους μήνες της θητείας της, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Πέμπτης στο Super fm 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.

Ο δήμαρχος Χανίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν είχαμε κανένα κρούσμα ή θύμα στην πόλη, ενώ επισήμανε ότι έχει έρθει η ώρα για συζήτηση, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ορμώμενος από την χθεσινή συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Ενετικού Λιμανιού (δείτε ΕΔΩ), αναγνώρισε ότι είναι πολύ μεγάλη η αγωνία τους, όμως αυτό δεν είναι λόγος για να… ξεφύγει το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων.

Συγκεκριμένα, σχολίασε:

«Όσον αφορά στο Ενετικό Λιμάνι, ο δήμος φροντίζει να κρατά μία ισορροπία. Ο κόσμος απαιτεί να μπορεί να περπατάει και να ζει την πόλη, η οποία ακόμα και τις ημέρες τις καραντίνας είδαμε ότι έχει μία άλλη ομορφιά.

Υπάρχει απαλλαγή από το τέλος ηλεκτροδότησης, δυνατότητα καταβολής των τελών σε δόσεις, μείωση 50% του τέλους παραχωρούμενου χώρου. Έχουμε κάνει το μέγιστο δυνατό που μπορεί ένας δήμος να κάνει για τους επιχειρηματίες.

Συνεννοηθήκαμε με την αρχαιολογία και το Υπουργείο Πολιτισμού, να δοθεί αύξηση 40% στα 4550 τ.μ. για να φτάσουμε στην περσινή έκταση, μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Έτσι, εξασφαλίζονται οι περσινές συνθήκες λειτουργίας συν έκπτωση 50% στο τέλος, που σημαίνει χιλιάδες ευρώ για κάθε επιχείρηση.

Ο δήμος αθροιστικά εξαντλεί αυτό που μπορεί να κάνει. Μερικοί επιχειρηματίες θεωρούν ότι πρέπει να γεμίσουμε το λιμάνι τραπεζοκαθίσματα. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Και τι να το κάνουμε αν δεν έρθει κόσμος να τα αξιοποιήσει;»

Σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια που ετοιμάζεται για την προσέλκυση τουρισμού από την χώρα μας ο δήμαρχος Χανίων είπε:

«Θα έρθει κόσμος στα Χανιά με μία επιθετική καμπάνια με στόχο κυρίως τον εσωτερικό τουρισμό. Η εικόνα της Κρήτης ως η περιφέρεια με το περισσότερο διάστημα χωρίς κρούσμα πρέπει να βγει προς τα έξω. Ήδη έχουμε καταστρώσει σχεδιασμό για να ξεκινήσει καμπάνια τόσο εντός όσο και εκτός, μέσω ηλεκτρονικών μέσων, στην προσπάθειά μας να δείξουμε ότι η Κρήτη και τα Χανιά παραμένουν ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.»

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της πόλης, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης ενημέρωσε ότι έχει αρμοδιότητα το υπουργείο εσωτερικών και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει: «Υπάρχουν σημεία που εκ των πραγμάτων δεν αντέχουν μεγαλύτερη επέκταση, αφού έχουν ήδη υπερβεί τον χώρο που πρέπει να έχουν. Δεν γίνεται τραπεζοκαθίσματα να εμποδίζουν την κίνηση ασθενοφόρων ή πυροσβεστικών οχημάτων. Ζούμε μία κρίσιμη περίοδο αλλά πρέπει να τηρηθούν και κάποιοι κανόνες.»

Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο του «βασανισμένου» οδικού δικτύου της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο Σταλό και την Αγία Μαρίνα:

«Τώρα εκτελείται το έργο της διασύνδεσης του καλωδίου που περνάει από το ΒΟΑΚ. Πρέπει να ολοκληρωθεί ένα τμήμα των εργασιών εκεί κι έπειτα θα μπορεί να φτιαχτεί 1-1.5 χιλιόμετρο στην Αγία Μαρίνα και τον επόμενο χρόνο το υπόλοιπο κομμάτι για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το οδόστρωμα. Ωστόσο, υπάρχει μία συνολική μελέτη από τον Κλαδισό μέχρι τον Πλατανιά, η οποία θα προβλέπει οτι χρειάζεται για έναν σύγχρονο και προσπελάσιμο δρόμο. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον Σταύρο Αρναουτάκη και προτίθεται να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα.»

zarpanews.gr

3 thoughts on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Μερικοί επιχειρηματίες θεωρούν οτι πρέπει να γεμίσουμε το λιμάνι τραπεζοκαθίσματα»

  1. Είναι απίστευτο πως μερικοί θεωρούν το ενετικό λιμάνι περιουσία τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίσουν τις τσέπες εκμεταλλευόμενοι την ομορφιά του.Αδιαφορωντας παντελώς για την αισθητική τους πεζούς και τον πολιτισμό . Μακάρι ο δημαρχοςνα μην υποχωρήσει όπως τόσα χρόνια γίνεται .αν δεν τους αρέσουν οι νόμοι να τα μαζέψουν και να πάνε =σε άλλη παραλία= . Σταματήστε επιτέλους με αυτή την καραμέλα με την απασχόληση =εκμετάλλευση=

  2. Απορίας άξιον κε Δήμαρχε πως θα έλθει ο..εσωτερικός «τουρισμό» στα Χανιά χωρίς ….πλοία(!) αφού καμμία ενημέρωση για την ημερομηνία άρσης απαγορευτικού έως τώρα δεν έχει γίνει?? Εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση μόνο για μόνιμους κατοίκους και άς έχουμε και ιδιοκτησία εκεί που πληρώνουμε τα πάντα της(!!) χωρίς να μας επιτρέπεται κάν να την επισκεφτούμε!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook