Παναγιώτης Σημανδηράκης: Γιατί επέλεξα αυτούς τους αντιδημάρχους

παναγιώτης-σημανδηράκης-γιατί-επέλε-917848

Για τις πρώτες κινήσεις του στο τιμόνι του Δήμου μίλησε ο νέος Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.

Αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του για τα Χανιά (δείτε ΕΔΩ), ο νέος Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξεχωριστά στους αντιδημάρχους που επελέγησαν και τους ρόλους που θα έχουν στο νέο σχήμα της δημοτικής αρχής.

Αυτό που ξεχωρίζει κανείς με την πρώτη ματιά, είναι οι συγχωνεύσεις των θέσεων των αντιδημάρχων με αυτές των προέδρων συναφών φορέων (πχ αντιδήμαρχος πολιτισμού-πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) διώχνοντας τους πολλούς… «κοκόρους από το κοτέτσι», αφού όπως σχολίασε ο δήμαρχος, «όπου υπάρχουν πολλά πρόσωπα γύρω από κοινά αντικείμενα, αναπτύσσονται ανταγωνισμοί. Δεν τους έχουμε ανάγκη.»

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδήμαρχοι δεν θα παίρνουν διπλούς μισθούς, αλλά θα έχουν αμισθί την θέση των προέδρων στους οργανισμούς. Όπως σχολίασε, ωστόσο, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, «δεν το κάναμε για να εξοικονομήσουμε κάποιο ποσό, αλλά επειδή αυτός ο σχεδιασμός είναι πιο αποτελεσματικός.Αν θέλαμε να μοιράσουμε καρέκλες, δεν θα κάναμε συγχωνεύσεις θέσεων. Όσο και αν φαίνεται σε κάποιους απίστευτο, αυτό που μας απασχολεί είναι να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος.»

Ξεκινώντας από τους αντιδημάρχους που συνεχίζουν, τους δύο της παράταξης του Τάσου Βάμβουκα, ξεκαθάρισε:

«Ο κάθε αντιδήμαρχος από την παράταξη Βάμβουκα έχει να επιδείξει κάτι πολύ καλό», μιλώντας για τους Ξανθουδάκη και Βαρδάκη, που έχουν φέρει -όπως είπε- σημαντικά αποτελέσματα.«Ο Γιώργος Ξανθουδάκης ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων ήταν επιτυχής σε οτι είχε καταπιαστεί. Το έχει καταφέρει με ακεραιότητα, σοβαρότητα και εργατικότητα.

Ο Αντώνης Βαρδάκης έχει μεγάλη αποδοχή από τις σχολικές κοινότητες, με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Μιλώντας με τις υπηρεσίες και τους άμεσα εμπλεκόμενους είδαμε οτι και οι δύο έχουν θετικό πρόσημο. Ήταν οι καταλληλότεροι όσον αφορά το έργο τους, ενώ ταιριάζουν στην αντίληψη και την νοοτροπία της ομάδας, έχοντας ενταχθεί με αποτελεσματικό τρόπο.»

«Ο Τάσος Αλόγλου, οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ήταν για χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, μετά στην ΑΑΔΕ, και ήδη έχει το δικό του πλάνο για την οικονομική υπηρεσία. Ακόμα, αναλαμβάνει θέση προέδρου και στην Οικονομική Επιτροπή, ένα σημαντικό εργαλείο της λειτουργίας του δήμου.»

«Εχθές, στη γιορτή της σαρδέλας συζητούσαμε για το πως θα αναβαθμιστεί του χρόνου αυτή η δράση πολιτισμού. Οτιδήποτε κοιτάς πλέον, αισθάνεσαι την ευθύνη να το κάνεις καλύτερο. Ο Γιάννης Γιαννακάκης έχει αποδείξει ότι δεν είναι άνθρωπος των λόγων, έχει μάθει να κάνει πράγματα, να διαχειρίζεται συλλογικότητες, να προσφέρει στο σύνολο της κοινωνίες με αλτρουισμό και διάθεση εθελοντισμού.

Η θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού θα ενοποιηθεί με τον πρόεδρο του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ενώ το γραφείο του θα είναι στο ΚΑΜ στο λιμάνι.»

«Εκπαιδευτικός, χρόνια διευθύντρια στο Δημοτικό των Περιβολίων, εμπειρίες στο εξωτερικό και διδακτορικό, η Ελένη Ζερβουδάκη αναλαμβάνει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ. Ήταν δύο ασύνδετα πράγματα στο παρελθόν, όμως η στρατηγική είναι η ίδια και κάτω από αυτή τη λογική αναλαμβάνει και στα δύο.

Ο Μανούσος Φοβάκης ήταν εξαιρετικά πετυχημένος στη θέση του στην υπηρεσία με πολύ μεγάλη αποδοχή από τους εργαζομένους, συνεπώς του προτείναμε την θέση αντιπροέδρου, για να δώσουμε το μήνυμα οτι γίνεται αξιοποίηση ανθρώπων που  έχουν καταφέρει πράγματα και να συνεχίσει την καλή δουλειά.»

«Ο Στέλιος Μιχαηλάκης είναι αγαπημένος σε όλη την ομάδα. Έχει ασχοληθεί πολύ με τον χώρο του αθλητισμού και είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη και την ακεραιότητα για να διαχειριστεί με ισοτιμία και δικαιοσύνη το κομμάτι του αθλητισμού που έχει να κάνει με κατανομές χώρων, αθλητικές εγκαταστάσεις, τις συγκρούσεις ανάμεσα στα σωματεία. Το γραφείο του θα είναι στον Κλαδισό, με τους άμεσους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του».

«Ο Γιάννης Νικηφοράκης αναλαμβάνει το κομμάτι των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων, αλλά και τα αδέσποτα. Έχει… σκύλο, γάτα και την πυγμή να ασχοληθεί με το ζήτημα και έχει πραγματοποιήσει θετικές συναντήσεις με τα φιλοζωικά σωματεία.

Έχει επίσης αναλάβει και τα συνεργεία της τοπικής υπηρεσίας, κάτι που θα έχει άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Ο Νίκος Χαζιράκης είναι μάχιμος δικηγόρος και με πολλή διάθεση έχει αναλάβει το κομμάτι της πολεοδομίας. Έχει επιλεγεί επειδή όποιος παρακολουθεί τα θέματα της πολεοδομίας, καταλήγει τις περισσότερες φορές σε… νομικό σύμβουλο. Η υπηρεσία χρειαζόταν έναν πολιτικό προϊστάμενο ικανό να δώσει μεγάλη ένταση για να αλλάξει όλη αυτή την κατάσταση. Θα προσπαθήσει σε συνεργασία με το ΤΕΕ να υλοποιήσει ένα συνολικό σχέδιο αναπροσαρμογής, προτυποποίησης και ψηφιοποίησης διαδικασιών για να λειτουργεί πολύ καλύτερα η υπηρεσία. Η έδρα θα είναι στη Σούδα.

Θα αναλάβει επίσης την διαχείριση δημόσιας περιουσίας, αλλά και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στην οποία γίνεται διαβούλευση για εύρος δραστηριοτήτων.»

«Δεν υπάρχει συνολική εποπτεία της μεγάλης υπηρεσίας που λέγεται καθαριότητα. Πρέπει να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση. Αυτό θα αναλάβει ο Μιχάλης Τσουπάκης. Για παράδειγμα, θα επανασχεδιαστούν δρομολόγια των απορριμματοφόρων, και σε αυτό το κομμάτι ως γενικός διευθυντής του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει εμπειρία στο αντικείμενο. Το γραφείο κίνησης και το κυκλοφοριακό σχετίζονται άμεσα.»

Όσον αφορά στον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου, δήλωσε: «Είμαστε γνωστοί με τον Γιώργο Φραγκιαδάκη, τον γνώριζα από το Οικονομικό Επιμελητήριο, από τις εντυπώσεις των συναδέλφων του, αλλά και την δουλειά που έκανε σαν διοικητής στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Έχει την εμπειρία του σκληρού κράτους, της απαιτητικής γραφειοκρατία και εμείς, μια ομάδα που δεν έχει ασχοληθεί με το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης, την χρειαζόμαστε. Το εργασιακό κλίμα που είχε δημιουργήσει ήταν εξαιρετικό, κάτι που φαίνεται και από την δυσαρέσκεια των υπαλλήλων από την αποχώρησή του.

Αναλαμβάνει την διαχείριση του προσωπικού, καθώς και, μαζί με εμένα, το τμήμα προγραμματισμού, το οποίο σχετίζεται με ευρωπαϊκά προγράμματα, διαχείριση, καινοτομία, πληροφορική.

Ενσωματώθηκε με φυσικό και αβίαστο τρόπο στην ομάδα, που σημαίνει ότι ο προσανατολισμός και η αντίληψή μας συμπίπτουν.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook