Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Δεν θα τσιμεντώσουμε τους Αγίους Αποστόλους» | Video

παναγιώτης-σημανδηράκης-δεν-θα-τσιμ-1758290

Για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στα Χανιά, για τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών  αλλά και για την πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου μίλησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης στο ZARPA RADIO 89,6 και στον Δημήτρη Παππά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπλαση της περιοχής των Αγίων Αποστόλων με τον κ. Σημανδηράκη να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να τσιμεντοποιηθεί η περιοχή.

Για τις εκλογές

Ερωτηθείς για το εάν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη του θητεία απάντησε πως «η ομάδα, η παράταξη, τα πρόσωπα τα οποία δουλέψαμε τέσσερα χρόνια, καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για τα Χανιά, η οποία χρειάζεται ακόμα τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Δρομολογήσαμε σημαντικά έργα και παρουσιάζουμε μετρήσιμο, συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά το έργο της μεγάλης ανάπλασης σε 30 οικοδομικά τετράγωνα του Δήμου Χανίων, η εικόνα της πόλης σε δύο χρόνια θα είναι εντελώς αναβαθμισμένη. Θα χαθούν θέσεις στάθμευσης; Ναι θα χαθούν. Αλλά την ίδια στιγμή θα έχουμε κάνει την πόλη πιο βιώσιμη και πιο αναβαθμισμένη» τόνισε.

Αλλαγές στην πόλη

Μάλιστα ειδικά για τις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί από την πόλη τόνισε πως έτσι κι αλλιώς ίσχυε απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένους δρόμους (πχ Κυδωνίας).

Για την καθυστέρηση στα περιφερειακά πάρκινγκ τόνισε πως έπρεπε πριν αρκετά χρόνια στον Δήμο Χανίων να έχουν χωροθετηθεί περιφερειακά πάρκιγνκ. «Παραλάβαμε μια δεδομένη κατάσταση, κάναμε αλλαγή του σχεδίου πόλεως για να πάρουμε το ακίνητο στον Κλαδισό ενώ σε λίγες μέρες παραλαμβάνουμε τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα συνδέουν το πάρκινγκ του Κλαδισού με το κέντρο της πόλης» τόνισε ενώ ειδική αναφορά έκανε στην μελέτη για τα ΒΑΑ, που είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση του κυκλοφοριακού.

Για τις καθυστερήσεις στα έργα τόνισε πως «υπήρξαν πράγματι κάποιες καθυστερήσεις» αλλά «οι αλλαγές στην πόλη έχουν αρχίσει να φαίνονται». «Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά που έχουμε κάνει και κινούμαστε με αυτοπεποίθηση για τα έργα αυτά που έχουν δρομολογηθεί και τα οποία θα αλλάξουν τα Χανιά» τόνισε.

Για τις καταγγελίες Χατζηδάκη: Προσέφερε μόνο τοξικότητα

Σχετικά με την προεκλογική περίοδο, ανέφερε: «Νομίζω ότι ως τώρα η προεκλογική περίοδος έχει κυλήσει απόλυτα ομαλά και θεωρώ ότι θα πάμε έτσι μέχρι το τέλος». Για τις καταγγελίες της κας Χατζηδάκη τόνισε πως «η αδυναμία ενός επικεφαλής να συμπληρώσει συνδυασμό και να καταθέσει το ψηφοδέλτιό του δεν αφορά ούτε τις άλλες παρατάξεις ούτε τους πολίτες των Χανίων» «Όλα αυτά που ακούστηκαν είναι προφάσεις» τόνισε, σημειώνοντας ότι όλα όσα ακούγονται απέχουν από την πραγματικότητα. «Όλη αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν νομίζω ότι θα βρει απήχηση (…) Το μόνο που προσέφερε η συγκεκριμένη επικεφαλής είναι τοξικότητα στον δημόσιο λόγο» είπε κλείνοντας.

Για τους Αγίους Αποστόλους

«Δεν τσιμεντώνουμε τους Αγίους Αποστόλους. Αρκεί να περάσει αυτό ως σύνθημα. Να το πούμε να ακουστεί γιατί με συνθήματα κάποιοι προσπαθούν να το δηλητηριάσουν και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης καταλογίζοντας υποκρισία σε όσους διαδίδουν τα περί τσιμέντων.

Για το θεατράκι στους Αγίους Αποστόλους 

«Είναι τόσο αυτονόητο ότι χρειαζόμαστε ένα θέατρο για τις εκδηλώσεις. Είναι δυνατόν στην καρδιά της πόλης με όλη την όχληση που προκαλεί να συζητάμε την παραμονή του εκεί;

Πριν από 10 χρόνια που υπήρχε και τότε η συζήτηση για τη δημιουργία θεάτρου, ο συλλογος φίλων «Μ. Θεοδωράκης» είχε προτείνει να λάβει και το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι πάμε να κάνουμε ένα θέατρο. Θα αποφασίσει ο δήμαρχος τι χωρητικότητα θα έχει το θέατρο; Όχι. Εγώ δίνω μία κατεύθυνση να μπορεί να ικανοποιεί κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες να έχουν ένα μέγεθος. Δεν θα γίνει κάποια εκδήλωση 10.000 ατόμων ούτε 5.000 αλλά ούτε ένα αμφιθέατρο 400 ατόμων. Τα όρια για το πόσο μεγάλο θα γίνει αυτό, θα προκύψει μετά από τη μελέτη η οποία γίνει και εφόσον δεν επηρεάζει το πράσινο, δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα της περιοχής. Μη βιάζονται λοιπόν όλοι όσοι αναφέρονται στο μέγεθος του θεάτρου. Το μέγεθος θα καταλήξουν οι μελετητές, στη βάση όλης της διαμόρφωσης της γύρω περιοχής.

Και τέλος, δεν μιλάμε ότι θα κάνουμε το θέατρο στο παραλιακό κομμάτι των Αγίων Αποστόλων.

Συζητάμε για να γίνει αυτό το θέατρο σε μία επιφάνεια ανατολικά του γηπέδου που υπάρχει, κατεβαίνοντας την οδό Νεάρχου. Δεν υπάρχει κάποιος τρελός στην τεχνική υπηρεσία ή στην δημοτική αρχή που οραματίζεται ένα θέατρο πάνω στην αμμουδιά να καταστρέψουμε ότι πιο όμορφο έχουμε. Ας υπάρχει ένας κοινός νους σε όλη αυτή τη συζήτηση και όλοι όσοι προσπαθούν με επιμονή να επιβάλλουν την ατζέντα, ας κάνουν λίγο υπομονή, τους έχουμε διαψεύσει αρκετές φορές θα διαψευσθούν και στη συγκεκριμένη.» είπε αναλυτικά.

Σε ότι αφορά τον Κήπο

Σε σχέση με το αποτέλεσμα της ανάπλασης στον Δημοτικό Κήπο, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε πως «η φυτοτεχνική μελέτη και η μελέτη πρασίνου προέβλεπε τη συγκεκριμένες θέσεις να υπάρχουν νέα δέντρα, τα οποία δε μεγαλώνουν αμέσως. Θεωρούμε ότι σε ένα, δύο χρόνια θα γίνεται ακόμα καλύτερη η εικόνα στον Κήπο σε σχέση με τη σκίαση από το πράσινο. Αυτό που για εμάς έχει σημασία τελικά είναι για ένα δημόσιο χώρο: Τον χρησιμοποιούν οι πολίτες; τον χαίρονται; Εκεί μετράμε την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

ΑΒΕΑ

«Δεν θα δαπανούσαμε 4,5 εκ για να αγοράσουμε το φιλέτο της παραλιακής ζώνης για να μείνει» δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης αναφερόμενος στο ακίνητο της ΑΒΕΑ. «Αν δεν το είχαμε κάνει θα ήταν και αυτό ένα ξενοδοχείο μπροστά από το σχολείο όπως γίνεται σήμερα. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να κερδίσουν οι πολίτες μελλοντικά. Όχι για να κερδίσουμε σήμερα και όχι για να έχουμε 4,5 εκ. επιπλέον, να κάνουμε ασφαλτικά και να κερδίζουμε ψήφους. Κοιτάξαμε το μακροπρόθεσμο».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η δουλειά του κάθε δημάρχου είναι να προχωράει τα πράγματα κι όταν τα πράγματα προχωρούν κάποιοι, έστω και λίγοι αντιδρούν. Αυτοί οι λίγοι όμως δεν θα επηρεάσουν την κατεύθυνση που έχει πάρει η πόλη. Μία κατεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολίτες.

2 thoughts on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: «Δεν θα τσιμεντώσουμε τους Αγίους Αποστόλους» | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook