Παναγιώτης Σημανδηράκης: Δεν μπορούμε να πιέσουμε καθαρίστριες με μισθούς πείνας να δουλεύουν διπλές βάρδιες

παναγιώτης-σημανδηράκης-δεν-μπορούμ-970145

Δεν είναι δυνατόν να διπλασιάζουμε το έργο του καθαρισμού των σχολείων για να είναι ασφαλή τα σχολεία, και το προσωπικό να είναι το ίδιο, όπως και οι διαδικασίες πρόσληψης.

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, με αφορμή το πρόβλημα που υπάρχει με την μη δυνατότητα καθαρισμού των σχολικών αιθουσών και των σχολείων γενικότερα, στις σημερινές συνθήκες και με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Σημανδηράκης είπε μεταξύ άλλων πως τώρα οι προσλήψεις γίνονται μέσω του υπουργείου, και γίνονται σε πολύ αργό ρυθμό και δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέχρι την Δευτέρα.

Ο δήμαρχος Χανίων είπε πως τα μηνύματα που υπάρχουν από το Υπουργείο είναι πως θα προβούν σε άμεσες κινήσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Σημανδηράκης ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται για ζήτημα και θέμα που άπτεται της βούλησης του κάθε δημάρχου. Σημείωσε δε πως είναι ντροπή το να πιεστούν αυτοί οι εργαζόμενοι με τις αμοιβές που παίρνουν να μπουν και να κάνουν διπλές βάρδιες και να δουλεύουν τέτοια ωράρια.

Έκανε λόγο μάλιστα για μισθούς πείνας με τους οποίους αμείβονται όλα αυτά τα χρόνια οι συγκεκριμένες εργαζόμενες.

Σε ότι αφορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως για την συγκεκριμένη περίοδο έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και δεν θα υφίσταται αυτό το πρόβλημα.

Επεσήμανε πάντως ότι έπρεπε να είχε προβλεφθεί το ζήτημα που θα προέκυπτε, σημειώνοντας πως πρόκειται για αστοχία από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

Zarpanews.gr

One thought on “Παναγιώτης Σημανδηράκης: Δεν μπορούμε να πιέσουμε καθαρίστριες με μισθούς πείνας να δουλεύουν διπλές βάρδιες

  1. Μη γινόμαστε υποχόνδριοι , μη πάτε στο άλλο άκρο, μια χαρά είναι τα σχολεία αφήστε τα άκρα και το τρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook