Παναγία των Παρισίων: Το πρώτο βίντεο από το εσωτερικό μετά την καταστροφή – Σοκαριστικές εικόνες

παναγία-των-παρισίων-το-πρώτο-βίντεο-α-846072

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικού του ιστορικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, όπως φαίνονται στο πρώτο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Η καταστροφή αποτυπώνει πλήρως τις λέξεις του γενικού βικάριου της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, Φιλίπ Μαρσέ, ενός εκ των πρώτων που μπήκαν στην Παναγία των Παρισίων μετά τη φωτιά, ο οποίος έκανε λόγο για «εικόνα βομβαρδισμού».

Οι ζημιές είναι τεράστιες, ενώ δεν αφορούν μόνο τον σκελετό του ναού, αλλά και πολλούς θησαυρούς και έργα τέχνης της Παναγίας των Παρισίων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο -ύψους 93 μέτρων- βέλος του καθεδρικού ναού, το οποίο είχε προστεθεί από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-Λε-Ντίκ το 1859-60 και κατέρρευσε τη Δευτέρα, φυλάσσονταν λείψανα της Αγίας Γενεβιέβης και του Αγίου Διονυσίου, καθώς και ένα τμήμα από το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού, το οποίο σώθηκε.

Πάνω από 750 εκατομμύρια ευρώ οι δωρέες – Μακρόν: Σε πέντε χρόνια η ανακατασκευή

Την ίδια ώρα, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την ανακατασκευή του ιστορικού ναού.

Η αλληλεγγύη προς τη Γαλλία είναι πρωτοφανής αφού οι δωρεές έχουν ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και προέρχονται από εταιρείες μεγαθήρια, όπως η Apple, αλλά και από χιλιάδες ανώνυμους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν, η ανακατασκευή του ναού θα χρειαστεί πέντε χρόνια.

Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται, καθώς δεν είναι λίγοι καιν αυτοί που υποστηρίζουν, πως μπορεί να γίνει επισκέψιμος ο ναός σε λίγα χρόνια, αλλά οι εργασίες επιδιόρθωσης θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρόνια.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook