Πάμε για νέα μέτρα στα σχολεία – «Σήμα» από το υπουργείο Παιδείας

πάμε-για-νέα-μέτρα-στα-σχολεία-σήμα-1280910

Τι είπε για την άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό

Ανοιχτό άφησε η Ζέττα Μακρή το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία, εφόσον χρειαστεί και υπάρξει η σχετική εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως το υπουργείο ακούει πάντα την Επιτροπή των Ειδικών για τις αποφάσεις που παίρνει.

«Δεν μένουμε σταθεροί σε ένα πρωτόκολλο. Αν τα πρωτόκολλα χρειαστεί να τροποποιηθούν με εισήγηση της Επιτροπής, θα γίνει». Ειδικά δε για το 50%+1, δήλωσε ότι «δεν απασχολεί την Επιτροπή επιδημιολογικά, γιατί έχει κάνει με την κινητικότητα των σχολείων».

Η Ζέττα Μακρή είπε πως τα περίπου 25.000 θετικά τεστ που καταγράφηκαν τις δύο πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των σχολείων είναι εν δυνάμει κρούσματα που εντοπίστηκαν από self test, τονίζοντας ότι δεν προκλ;hθηκαν από την σχολική δραστηριότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι “τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που ήταν στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικοί θα μόλυναν κάποιους καθώς υπάρχει κινητικότητα», ωστόσο με τα self test μπήκε φρένο στη διασπορά.

Παράλληλα, η κ. Μακρή ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να βγει όσο γίνεται νωρίτερα η απόφαση για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά στα περιστατικά της βίας και τις καταλήψεις πανεπιστημίων, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε «δε θα βλέπουμε για πάντα αυτές τις εικόνες στα πανεπιστήμια και διαβεβαιώνω ότι ο νόμος για την πανεπιστημιακή αστυνομία θα εφαρμοστεί. Γίνεται ήδη εκπαίδευση των ατόμων που θα τη στελεχώσουν και μόλις ολοκληρωθεί θα μπει στους πανεπιστημιακούς χώρους, όσο γίνεται ταχύτερα μέσα στο 2022».

25.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 48 ώρες

Υπενθυμίζουμε ότι τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων, Δευτέρα και Τρίτη, καταγράφθηκαν σχεδόν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, γεγονός που υποχρεώνει το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση γενικότερα να εξετάσει εκ νέου το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων. Υπό αυτό το βάρος, άλλωστε, έγιναν και οι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αλλάξουν τα μέτρα στα σχολεία.

«Τρέχουν» για προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά

Άρον άρον τρέχει για προσλήψεις το υπουργείο Παιδείας μετά τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα με βασικό θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο παράτασης των ισχυόντων μέχρι τις 16 Ιανουαρίου μέτρων. Στο τραπέζι αναμένεται να πέσει και το θέμα των σχολείων, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και των αριθμού των κρουσμάτων στα σχολεία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook