Πάλι το ΙΚΑ… Καθυστερούν εδώ και μήνες το επίδομα σε νεαρή Χανιώτισσα με δύσκολη εγκυμοσύνη

πάλι-το-ικα-καθυστερούν-εδώ-και-μήνες-1295601
Τον δικό της «Γολγοθά» στο «βουνό» της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας του ΕΦΚΑ Χανίων (πρώην ΙΚΑ) ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες νεαρή Χανιώτισσα, έγκυος στον όγδοο μήνα.
Όπως καταγγέλει στο zarpanews.gr η Αλεξάνδρα Μαραγκουδάκη, λόγω δύσκολης εγκυμοσύνης έχει αναγκαστεί να αφήσει την εργασία της από τις αρχές του καλοκαιριού και ενώ τις έχουν εγκριθεί μετά από τρομερή ταλαιπωρία οι αναρρωτικές άδειες, ακόμα δεν έχει πληρωθεί ούτε για την πρώτη!
«Έχω φτάσει σε μια απελπιστική κατάσταση τώρα και τρεις μήνες! Είμαι έτοιμη να γίνω μανούλα και αναγκαστικά έπεσα στην ανάγκη του κράτους γιατί είχα πολύ δύσκολη αρχή στην εγκυμοσύνη μου και ο γιατρός μου συνέστησε να μην σηκώνω βάρη κλπ οπότε σε συννενόηση με το λογιστήριο της επιχείρισης όπου εργάζομαι, έκανα -αμέσως μετά την καραντίνα- αίτημα για αναρρωτική» μας λέει η Αλεξάνδρα.
«Μου μιλούσαν άσχημα και με έδιωχναν»
«Έχω πάει στο ΙΚΑ πάνω από 4 φορές και αυτές μόνο στην αρχή για την κατάθεση της 1ης αναρρωτικής μου διότι κάθε φορά ήθελαν και κάποιο χαρτί παραπάνω, στην αρχή μου έλεγαν ότι δεν τους κάνει η σύμβαση μετά πήγαινα στον ΟΑΕΔ, πέραν του ότι δεν είχαν καμία διάθεση να με εξυπηρετήσουν, μου μιλούσαν άσχημα και με έδιωχναν με την δικαιολογία ότι δεν έχω όλα τα χαρτιά! Αφού κατάφερα λοιπόν να αποδείξω ότι έχω όλες τις προδιαγραφές και τα δικαιολογητικά για να πάρω το επίδομα περιμένω εδώ και τρεις μήνες να πληρωθώ έστω και την 1η αναρρωτική που έχω καταθέσει, παίρνω τηλέφωνα δεν το σηκώνει κανείς, και ακόμα περιμένω!» μας λέει.
Παράλληλα, συμπληρώνει πως λόγω συνθηκών, θα γίνει μητέρα χωρίς τον σύζυγό της δίπλα της ενώ δεν έχει δικό της μέσο για να μπορεί να πηγαινοέρχεται αναλόγως με τις… διαθέσεις του ΙΚΑ Χανίων, το οποίο σημειωτέον εν έτει 2021 δεν έχει κάνει τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικές!
Τουλάχιστον κατάφερε να εξουσιοδοτήσει έναν καλό φίλο να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές αντί για την ίδια:
«Κάθε φορά του λένε ότι θα πληρωθώ σε λίγες μέρες αλλά απ’ ό,τι μου έχουν πει προφορικά, θα παίρνω τον μήνα 350€ ενώ είχα μισθό 690€! Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρω ειλικρινά.  Είμαι στον όγδοο μήνα με μια πολύ βαριά εγκυμοσύνη που με κρατάει στο κρεβάτι τον περισσότερο καιρό και όλη αυτή η υπόθεση με γεμίζει άγχος» καταλήγει.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ιστορία της Αλεξάνδρας βλέπουμε ότι επαναλαμβάνεται πάρα πολύ τακτικά με έγκυες και λεχώνες των οποίων οι ωραιότερες στιγμές της ζωής, επισκιάζονται από την αναποτελεσματικότητα μιας δημόσιας υπηρεσίας χωρίς να καταγράφεται η παραμικρή βελτίωση.
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook