Πακετάκια από μπούτι κοτόπουλου γεμιστά

Ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο με γεμιστό κοτόπουλο, που συνοδεύετε με πουρέ πατάτας και ταιριάζει πολύ στα καθημερινά τραπέζια.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:1:5

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέµιση
½ κόκκινη + ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
½ κρεµµύδι σε φέτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100γρ. φέτα τριμμένη
λίγη ρίγανη
Για τη γαρνιτούρα
4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα βρασμένα
100γρ. φέτα
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ύστερα τα απλώνετε ένα ένα στον πάγκο. Βάζετε στο κέντρο τους από λίγη γέµιση και τα κλείνετε µε οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σε ταψί.

Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το ελαιόλαδο με το κρασί, περιχύνετε τα πακετάκια του κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου µέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ λιώνετε τις βρασμένες πατάτες και τα καρότα με την πρέσα του πουρέ ή με πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια της ρίγανης, περιχύνετε με ελαιόλαδο και φέτα και ανακατεύετε.

Σερβίρετε σε κάθε µερίδα από δύο τρία πακετάκια κοτόπουλου, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύετε µε τον πουρέ.

olivemagazine.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΝάνσυ Αγγελάκη: Μεγάλος δάσκαλος και καθοδηγητής ο Μανώλης Σκουλάκης
Επόμενο άρθροΧανιά | Πρωινή βόλτα στο Κουμ Καπί με “άρωμα” σκουπιδιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ