Κορονοϊός: Παίζουν με την υγεία των Χανιωτών… Σιωπή από το ΚΕΝΑΠ για τον Μαροκινό – Τα μέτρα που πήρε η 7η ΥΠΕ

κορονοϊός-παίζουν-με-την-υγεία-των-χαν-1014395

Ανεξέλεγκτα, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ολόκληρη την τοπική κοινωνία, χωρίς μάλιστα κανένα σεβασμό στην δημόσια υγεία και ασφάλεια λειτουργούν οι στρατιωτικές δομές όπως το ΚΕΝΑΠ στην προκειμένη περίπτωση, στα Χανιά, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ώρες.

Ενώ η τοπική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας με την ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια των Χανιωτών τίθεται σε κίνδυνο, ουδείς επίσημος εκπρόσωπος των στρατιωτικών δομών, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για να ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Μαροκινό που φέρεται να είχε νοσήσει από τον κορονοϊό, και ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά, για άσκηση στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σύμφωνα επίσης με τα όσα είπε στο zarpanews.gr η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Ελένη Μπορμπουδάκη υπήρξε ενημέρωση από την διοίκηση του ΚΕΝΑΠ για το συγκεκριμένο συμβάν χωρίς όμως, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να υπάρχει επίσημη ενημέρωση και επίσημο έγγραφο αποδεκτό από τις Ελληνικές υγειονομικές αρχές, που να αναφέρει ότι όντως 24χρονος στρατιωτικός από το Μαρόκο νόσησε από τον κορονοϊό.

Αυτό συμβαίνει ενδεχομένως γιατί η ενημέρωση από τις Στρατιωτικές αρχές του Μαρόκου, βάση εγγράφων δεν έχει ακόμα θεωρηθεί από τις ελληνικές αρχές ως αξιόπιστη, καθώς δεν είναι γνωστή η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε ότι αφορά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο Μαροκινός στρατιωτικός.

Από την πλευρά της η 7η ΥΠΕ μετά από την ενημέρωση που είχε από την διοίκηση του ΚΕΝΑΠ, ακολούθησε την διαδικασία που προβλέπεται στις καταστάσεις για θετικό κρούσμα κορονοϊού.

Δηλαδή, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να τεθούν σε περιορισμό κατ οίκον, τόσο το προσωπικό του ΚΕΝΑΠ, όσο και το προσωπικό του ξενοδοχείου στο οποίο φέρεται να διέμενε ο στρατιωτικός, ενώ η Αντιπεριφέρεια Χανίων προχώρησε στην προβλεπόμενη απολύμανση του χώρου με ειδικό συνεργείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το συμβάν δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ούτε προς την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, ενώ δεν είχε διατυπωθεί, μέχρι την δημοσιοποίηση του κειμένου, καμία θέση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, που να έχει να κάνει με την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων του ξενοδοχείου, που ενδεχομένως η υγεία τους τέθηκε σε κίνδυνο.

zarpanews.gr

One thought on “Κορονοϊός: Παίζουν με την υγεία των Χανιωτών… Σιωπή από το ΚΕΝΑΠ για τον Μαροκινό – Τα μέτρα που πήρε η 7η ΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook