Παίρνει θέση η FIFA για την δολοφονία του Φλόιντ: Καμία τιμωρία για μηνύματα κατά του ρατσισμού

παίρνει-θέση-η-fifa-για-την-δολοφονία-του-φ-663416

Με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ από αστυνομικό και τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει για το γεγονός, αρκετοί ποδοσφαιριστές τις τελευταίες ημέρες έχουν στείλει με διάφορους τρόπους στους πανηγυρισμούς το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και έχουν τοποθετηθεί με έμμεσο τρόπο για το θέμα.

Κάποιες ομοσπονδίες, έχουν διαμηνύσει πως σκοπεύουν να τιμωρήσουν τους ποδοσφαιριστές για ανάλογες πράξεις, όμως η FIFA ζητά εδώ και μέρες να πρυτανεύσει η λογική. Σήμερα μάλιστα, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση-οδηγία προς τις ομοσπονδίες, η οποία αναφέρει για το θέμα τα εξής:

«Η FIFA προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύ των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στην δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…».

Πηγή: sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook