Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Η ΕΕΤΑΑ έβαλε όριο στις απουσίες και οι γονείς...

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Η ΕΕΤΑΑ έβαλε όριο στις απουσίες και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση

*φωτογραφια αρχειου

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των γονέων καθώς, για πρώτη φορά φέτος, η ΕΕΤΑΑ έχει εισάγει στον οδηγό της για τα voucher παιδικών σταθμών, τις 10 αδικαιολόγητες απουσίες.

Με τις ιώσεις, λαρυγγίτιδες, ωτίτιδες και τα κρούσματα κορονοϊού να κάνουν «θραύση» στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την γραφιοκρατία της ΕΕΤΑΑ. Για πρώτη φορά φέτος, έχει εισαχθεί ο αριθμός 10 αδικαιολόγητων απουσιών των παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, εφόσον οι αδικαιολόγητες απουσίες που σημειώσει ένα παιδί είναι πάνω από 10, η ΕΕΤΑΑ δεν καταβάλει στον Φορέα το αντίτιμο του voucher για τον μήνα αναφοράς.

Μέχρι και πέρσι οι γονείς με μία απλή ίωση κρατούσαν τα παιδιά, όσοι είχαν δυνατότητα, στο σπίτι προκειμένου να το ξεπεράσουν. Φέτος, τα κρατούν στο σπίτι αλλά πρέπει να τρέχουν και στους παιδιάτρους για να λάβουν το απαιτούμενο χαρτί για να δικαιολογήσουν τις απουσίες και να μην «χρεωθούν» στο τέλος του μήνα.

Είναι μία αλλαγή στα voucher της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς που έχει φέρει πέρα από εκνευρισμό και μεγάλα έξοδα για τους γονείς καθώς, πολλοί αναγκάζονται να τρέχουν στους παιδιάτρους για να τους ανανεώνει το χαρτί δικαιολογημένης απουσίας του παιδιού τους από τον παιδικό σταθμό. 

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στον οδηγό της ΕΕΤΑΑ, οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να μεριμνούν για την συγκέντρωση και αποστολή στην ΕΕΤΑΑ, των απαραίτητων δικαιολογητικών απουσίας (βεβαίωση γιατρού/ νοσοκομείου) των ωφελούμενων παιδιών, όταν αυτές υπερβαίνουν τις 10, το αργότερο έως τις πρώτες 5 εργάσιμες του επόμενου μήνα, από αυτόν που αφορούν.

dikaiologitika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο4 βασικά λάθη που κάνεις στα μαλλιά σου και σου προσθέτουν χρόνια
Επόμενο άρθροΞανά στα Χανιά ο Αντώνης Σρόιτερ – Από τους σασμούς στο… μιτάτο! | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ