Παιδίατροι της Κρήτης: «Κλειδί» η έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των αναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά | Photos

παιδίατροι-της-κρήτης-κλειδί-η-έγκα-1683883

Η διασφάλιση της υγιούς βιολογικής , διανοητικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών πρώτης σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, βρέθηκε στο επίκεντρο της Διεπιστημονικής Ημερίδας, πουσυνδιοργάνωσαν η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία και η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, το Σάββατο 29 Απριλίου με θέμα: «Πρώιμη Παρέμβαση για Παιδιά Πρώτης Παιδικής και Προσχολικής Ηλικίας – Διεπιστημονικότητα και βέλτιστες πρακτικές ».

Το σπίτι του πολιτισμού έγινε το «σπίτι της γνώσης» για θέματα που απασχολούν παιδιάτρους , εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γονείς, την πολιτεία ενώ η κατάμεστη αίθουσα με την συμμετοχή πλήθος κόσμου απέδειξε την δίψα του κοινού για γνώση.

Εξαιρετικοί επιστήμονες κι ομιλητές έδωσαν ξεκάθαρες απαντήσεις και άνοιξαν νέους ορίζοντες στο μέλλον του τόπου μας που είναι τα παιδιά πρώτης σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας  οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη όλοι οι γονείς και οι γιατροί να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε πολύ έγκαιρα να μπορούν να αντιλαμβάνονται τα σημάδια των παιδιών τους και ακολούθως επισημάνθηκε η διεπιστημονική προσέγγιση ζητημάτων που αφορούν στις αναπτυξιακές διαταραχές.

Με ανακοινώσή της, η Πρόεδρος, Ρίτσα Παπαδοπούλου και όλο το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τους εξαιρετικούς ομιλητές:

Τέρψη Κόρπα παιδοψυχίατρο πρόεδρο της Ελληνικής εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ,

τον κΧ.Γιαννιό Παιδίατρο -Αναπτυξιολογο Διευθυντή ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικης στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών,

τον κ Αθανάσιο Ματσόπουλο,  Ph.D.Αν.Καθηγητή Σχολικής Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης,

την κ Α.Νικολάου Παιδοψυχίατρο Επιστημονικά υπεύθυνη ΚΟΙ.ΚΕ. Ψ .Υ .Π .Ε. Ρεθύμνου

την κ Δ. Αντωνιάδου προϊσταμένη ΚΕΔΑΣΥ Ρεθύμνου Ειδική παιδαγωγό-Ψυχολόγο

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβαν οι κ.κ. Γιαννούση Ελισάβετ/Παιδίατρος, Συντ. Διευθύντρια ΕΣΥ, ΓΝΝ Ρεθύμνου και Νεονάκη Πέλλα /Παιδίατρος, Επιμ. ΕΣΥ, Γ.Ν.Ν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook