Παιδί θαύμα: Η Μαριάντα Λάμπου είναι 9 ετών και είναι πρωταθλήτρια στο σκάκι

παιδί-θαύμα-η-μαριάντα-λάμπου-είναι-9-ε-1571097

Με περηφάνια η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου κράτα στα χέρια της την ελληνική σημαία και το κύπελο και ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Τα περισσότερα έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά» λέει η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Ήταν στο νηπιαγωγείο όταν είχε την πρώτη επαφή με το σκάκι

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και γενικώς και το συνέχισα με άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα» αναφέρει.

Η 5 φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου. Ο πρόεδρος του ήταν ο πρώτος της δάσκαλος.

Συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Παναγάκος Πρ. Α.Π.Ο. “Αίγλη Παπάγου” λέει: «Μεγάλες επιτυχίες η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».

Μοιράζονται την ίδια λατρεία για το σκάκι με τον μικρό της αδερφό που είναι και αυτός πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει ο Χάρης Λάμπος, Πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων κάτω των 8 ετών.

Οι προπονήσεις σκληρές αλλά δεν την πτοούν, το σκάκι είναι η μεγάλη της αγάπη και ελπίζει και αλλά παιδιά να στραφούν σε αυτό, γιατί θα πάρουν πραγματικά, μαθήματα ζωής.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook