Πάιατ: «Είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε F-35 όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη»

πάιατ-είμαστε-έτοιμοι-να-πουλήσουμε-f-725393

Στο ενδεχόμενο απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την ελληνική πολεμική αεροπορία αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ, σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους.

«Είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε F-35 όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη», επισήμανε ο Τζεφ Πάιατ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα τόνισε ότι οι ΗΠΑ αδημονούν να συνεργαστούν για το ενδεχόμενο πώλησης F-35 όταν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να κάνει αυτή την «επένδυση», όπως την χαρακτήρισε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για πολυετή διαδικασία εξηγώντας ότι η υλοποιούμενη αναβάθμιση 84 ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper είναι πολύ σημαντική γιατί θα προετοιμάσει την πολεμική αεροπορία για τα F-35.

Συνεργάτης του Τζεφ Πάιατ από το γραφείο αμυντικής συνεργασίας (Office of Defence Cooperation) διευκρίνισε ότι η Lockheed Martin, κατασκευάστρια εταιρεία των F-35, έχει προσδιορίσει σε περίπου 5 χρόνια το διάστημα που απαιτείται για να αναπτυχθούν οι υποδομές που χρειάζονται για την φιλοξενία των F-35.

Την ίδια στιγμή, και εν μέσω πανδημίας, ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει μείωση κατά 572 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της υγείας, θα προσθέταμε εμείς.

Από τα 4,829 δισ. ευρώ για το 2020, στα 4,257 δισ. ευρώ για το 2021…

Στήριξη ΗΠΑ στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να παραμείνουν οι διερευνητικές σε τροχιά», είπε συμπληρώνοντας πως η «μπάλα είναι τώρα στην πλευρά της Άγκυρας» η οποία καλείται να απαντήσει στην ελληνική πλευρά δίνοντας ημερομηνίες για την επανάληψη των συζητήσεων στην Αθήνα, αυτή τη φορά.

Πηγή: topontiki.gr

One thought on “Πάιατ: «Είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε F-35 όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη»

  1. παραδεχτήκαν ότι είναι άχρηστα, πανάκριβα και παροχημένα. Οι ίδιοι θα σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και βρήκαν τα κορόιδα εμάς να μας τα σπρώξουν για να πάρουν και τις μίζες τους οι γνωστοί άγνωστοι μιζαδόροι……

    https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2021/02/23/the-us-air-force-just-admitted-the-f-35-stealth-fighter-has-failed/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook