Παγωτό σκούρας σοκολάτας με πορτοκάλι

παγωτό-σκούρας-σοκολάτας-με-πορτοκάλ-948071

Η σκούρα σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι και αυτό το παγωτό «παντρεύει» αυτά τα δύο υλικά σε μια δροσιστική απόλαυση!

Εύκολη – 4 μερίδες – 5 ώρες

Συστατικά

3/4 φλιτζ. ζάχαρη

1,5 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζ. γάλα

μισό φλιτζ. σκούρο κακάο

μισό κ.γλυκού κανέλα

μια πρέζα αλάτι

μισό κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

μισό φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας

μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος μαγειρέματος

Ανακάτεψε τη ζάχαρη, την κρέμα, το γάλα, το κακάο, την κανέλα, το αλάτι και το ξύσμα σε μια μέτρια κατσαρόλα.

Βάλε την κατσαρόλα να βράσει και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, αφήνοντας να σιγοβράσει και ανακατεύοντας, για 2 περίπου λεπτά. Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.

Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό και τη βανίλια και ανακάτεψε. Άφησε να κρυώσει και βάλε στο ψυγείο για 4 ώρες. Μόλις κρυώσει ρίξε το μίγμα σε παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εάν δεν έχεις παγωτομηχανή, βάλε το υγρό σε τάπερ που κλείνει και βάλε το στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες βγάλε το παγωτό και χτύπησέ το στο μούλτι.

Ξαναβάλε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.

Σέρβιρε με έξτρα ξύσμα πορτοκάλι ή φέτες πορτοκαλιού.

tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook