Παγωτό με μέλι

παγωτό-με-μέλι-706442

Το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν δικαίως την τιμητική τους και τα πιτσιρίκια μας δεν σταματούν ποτέ να μας ζητούν να φάνε το γλυκό αυτό πειρασμό. Η καλύτερη στιγμή για να δώσετε στο παιδί ένα παγωτό είναι κατά την πρωινή ή απογευματινή του βόλτα. Εννοείται πως μπορεί να φάει μόνον ένα.

Όταν φτιάχνεται από γάλα, το παγωτό αποτελεί πηγή ασβεστίου. Και όταν δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για την διατροφή. Ορισμένοι τύποι παγωτών, όμως, όπως το παρφέ ή το καϊμάκι, που έχουν πιο πολλά λιπαρά καλό είναι να αποφεύγονται. Ενώ και το σορμπέ, το οποίο θεωρούμε πιο αθώο, μπορεί μεν να μην έχει λιπαρά, αλλά στο σύνολό του είναι ζάχαρη.

Συνεπώς, προτιμότερο είναι για τα παιδιά να επιλέγουμε παγωτό με φρέσκο γάλα ενώ η ιδανική λύση είναι αναμφισβήτητα το σπιτικό παγωτό.

Υλικά:
150 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
600 ml κρέμα γάλακτος 
1 πρέζα αλάτι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, μπολ.Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το «σύρμα» (ή το μίξερ ή αν θέλουμε το βάζουμε στην παγωτομηχανή). Η διαδικασία είναι να το ανακατέψουμε 3-4 φορές ανά δύο ώρες !!

Infokids.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook