“Πάγωσε” και η πώληση της Τσέλσι – Τι θα γίνει με την ομάδα μετά τις νέες κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

πάγωσε-και-η-πώληση-της-τσέλσι-τι-1396389

Τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν σήμερα από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς περιλαμβάνουν και την Τσέλσι. Η διαδικασία πώλησης της ποδοσφαιρικής ομάδας πλέον έχει “παγώσει” και η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο για την λειτουργία της ομάδας.

Όπως αναφέρει το BBC, η Premier League ενημερώθηκε 15 λεπτά πριν ανακοινωθούν οι νέες κυρώσεις με επίκεντρο 7 Ρώσους ολιγάρχες που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή μια ειδική άδεια για να διασφαλίσει ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει με τους αγώνες, ενώ το προσωπικό και οι παίκτες μπορούν να πληρωθούν.

Ο Ρώσος μεγιστάνας δεν επιτρέπεται να πουλήσει τον σύλλογο του Δυτικού Λονδίνου, ενώ έχουν ληφθεί πρωτοφανή επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις δραστηριότητές του.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν μπορεί πλέον να βγάλει χρήματα ή να επωφεληθεί με οποιονδήποτε τρόπο από την Τσέλσι.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν αγώνες για τους οποίους έχουν εισιτήρια, αλλά ο σύλλογος δεν μπορεί πλέον να πουλήσει άλλα εισιτήρια. Επιπροσθέτως, το κατάστημα εμπορευμάτων θα είναι κλειστό.

Ο σύλλογος δεν θα μπορεί να υπογράψει μεταγραφές ή να συμφωνήσει νέα συμβόλαια.

Η υπουργός Πολιτισμού Nadine Dorries δήλωσε: «Οι σημερινές κυρώσεις προφανώς έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Τσέλσι και τους οπαδούς της. Δουλέψαμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος και η Premier League δεν θα πληγούν άσκοπα από αυτές τις σημαντικές κυρώσεις. Για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται και να λειτουργεί, εκδίδουμε μια ειδική άδεια που θα επιτρέψει την εκπλήρωση των αγώνων, την πληρωμή του προσωπικού και στους υπάρχοντες κατόχους εισιτηρίων να παρακολουθήσουν αγώνες, ενώ, το σημαντικότερο, θα στερήσουμε από τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την ιδιοκτησία του συλλόγου”.

“Ξέρω ότι αυτό φέρνει κάποια αβεβαιότητα, αλλά η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με το πρωτάθλημα και τους συλλόγους για να συνεχίσει να παίζεται το ποδόσφαιρο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι κυρώσεις θα πλήξουν αυτούς που επιδιώκονται. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι πολιτιστικά αγαθά και το θεμέλιο των κοινοτήτων μας. Δεσμευόμαστε να τους προστατεύσουμε” κατέληξε.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook