Παγώνη: Είχαμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο «Γεννηματάς» – Πάμε προς 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

παγώνη-είχαμε-νύχτα-του-αγίου-βαρθολο-1312467

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία», αποκάλυψε σήμερα για το νοσοκομείο «Γεννηματάς»η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού τόνισε ότι «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα». «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ξεκαθάρισε.

Παγώνη: «Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID -Κλείσαμε κλινικές non COVID για τα κρούσματα

Η κ. Παγώνη σχολίασε φωτογραφία που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός από το «Γεννηματάς» την οποία τράβηξε συγγενής ασθενούς από περιστατικά non COVID. Αυτό, όπως διευκρίνισε η κ. Παγώνη συμβαίνει πλέον σε όλες τις κλινικές όχι μόνο σε μία. Μπήκαν δήλωσε δε, ράντζα και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. «Ξέρεις», συνέχισε, «τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά.

«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook