Παγώνη: «Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων»

παγώνη-αν-ήταν-στο-χέρι-μου-δε-θα-έκαν-1433261

«Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων» είπε σήμερα Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ενώ τόνισε ότι θα κρατούσε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενεργά μέχρι και τα μέσα Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, η κ. Παγώνη κλήθηκε να σχολιάσει το τέλος της επίδειξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας, αλλά και την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό, από την 1η Μαΐου, μέτρα που σήμανε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την Πέμπτη.

«Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν – Ο κοροναϊός είναι ακόμη εδώ»

«Οι μάσκες προς το παρόν θα παραμείνουν, θα δούμε μέχρι πότε και που. Ακόμα έχουμε διψήφιους αριθμούς θανάτων και τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων. Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Καλά κάνουν και μειώνονται τα μέτρα, αλλά οι μάσκες είναι σημαντικές», τόνισε η κ. Παγώνη, μιλώντας στο MEGA.

«Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά»

Σχολιάζοντας το κατά πόσο η άρση των μέτρων είναι μια «νίκη» των ανεμβολίαστων, η ίδια είπε ότι «Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν, και δεν είχαμε φτάσει στα ποσοστά εμβολιασμού που φτάσαμε, ξέρετε πόσους θανάτους θα είχαμε; Κάποιοι άνθρωποι εμβολιάστηκαν, τήρησαν τα πρωτόκολλα, και πήγαμε μπροστά».

«Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική»

Μιλώντας σχετικά με την υποχρέωση του ανεμβολίαστου εργαζόμενου για ένα rapid test την εβδομάδα, η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «Το ένα rapid test για τον ανεμβολίαστο εργαζόμενο γίνεται επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και στο χώρο που βρίσκεται να μεταδίδει. Η Όμικρον 2 είναι πολύ μεταδοτική».

«Αρκετοί φίλοι μου μού λένε μήπως λόγω της τουριστικής περιόδου χαλαρώσουν τα μέτρα και την πατήσουμε; Και μετά ξαναβγούν οι αστυνομικοί και γίνουμε εμείς οι κακοί της παρέας; Αλλά πιστεύω ότι η επιτροπή που χειρίζεται την κατάσταση, κάτι ξέρουν παραπάνω από εμάς», σημείωσε εκφράζοντας τον προβληματισμό του ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Θα κρατούσα το πιστοποιητικό μέχρι τις 15 Ιουλίου»

«Παρακινδυνευμένο είναι πάντα το ότι γίνεται άρση μέτρων. Τώρα θα δοκιμαστούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αν ήταν στο χέρι μου δε θα έκανα ακόμα άρση μέτρων. Έχω πει ότι η μάσκα δεν πρέπει να βγει την 1η Ιουνίου. Το πιστοποιητικό θα το κρατούσα τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουλίου», σημείωσε κλείνοντας η κ. Παγώνη.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook