Παγωμένοι δρόμοι: Πως να περπατήσετε χωρίς να τραυματιστείτε | Video

παγωμένοι-δρόμοι-πως-να-περπατήσετε-χ-1364311

Ποια είναι τα οκτώ πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να μπορούμε να περπατήσουμε στους χιονισμένους δρόμους χωρίς να κινδυνεύσουμε.

Όπου και αν σας βρήκε η έξαρση της κακοκαιρίας Ελπίδας, το βέβαιο είναι ότι έως ότου μας αφήσει στην ησυχία μας θα δημιουργήσει διάφορες προκλήσεις. Μια είναι το πώς θα καταφέρουμε να περπατήσουμε στους δρόμους, χωρίς να γλιστρήσουμε και να πέσουμε. Ακολουθούν οδηγίες που μπορούν να μας γλιτώσουν από τις ‘συγκινήσεις’.

! Επιλέξτε ένα ζευγάρι μπότες ή παπούτσια που είναι στο ακριβές μέγεθος του ποδιού σας, ώστε να έχουν καλά ‘κρατήματα’. Δηλαδή, αντιολισθητική σόλα. Για παράδειγμα, τα αθλητικά παπούτσια που διαθέτουν σόλες γνωστής εταιρίας ελαστικών. Ιδανικά, τα παπούτσια θα πρέπει να ‘υποστηρίζουν’ τους αστραγάλους σας -ώστε να έχετε καλύτερη ισορροπία. Επίσης, όσο μεγαλύτερες είναι οι εγκοπές στη σόλα, τόσο πιο ασφαλείς θα είστε εσείς, όταν κάνετε ένα βήμα. Μην παραλείπετε να ‘τινάζετε’ το χιόνι από τα υποδήματα σας, ώστε να καθαρίζονται οι εγκοπές και να συνεχίσουν να είναι αποτελεσματικά.

! Φορέστε ένα σκούφο ή μια κουκούλα, αφενός για να κρατά ζεστό και στεγνό το κεφάλι σας, αφετέρου για να σας προστατέψει από τα παγωμένα κλαδιά ή πιθανή πτώση. Το αυτό ισχύει και για τα γάντια.

! Βρείτε ένα μονοπάτι γύρω από χιόνι ή τον πάγο. Προτιμήστε τις επιφάνειες που έχουν ‘στρωμένο’ χιόνι. Ή το οδόστρωμα. Αποφύγετε τα πεζοδρόμια.

! Αποφύγετε όποιο σημείο του δρόμου είναι υγρό ή η επιφάνεια του είναι μαύρη -γιατί κατά πάσα πιθανότητα το έδαφος είναι ολισθηρό -από τον πάγο. Αν δεν είστε σίγουροι για αυτό που έχετε μπροστά σας, δοκιμάστε να πατήσετε ελαφρά -με τη ‘μύτη’ του ποδιού-, για να καταλάβετε αν υπάρχει πάγος ή όχι.

! Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις εισόδους των πολυκατοικιών ή των σπιτιών.

! Ο βηματισμός του πιγκουίνου θα σας βοηθήσετε να μείνετε όρθιοι. Δηλαδή, περπατήστε αργά, με μικρά βήματα και τα πόδια να παίρνουν ένα ύψος πριν προσγειωθούν με τα δάχτυλα. Μπορείτε να μιμηθείτε και το βηματισμό των στρατιωτικών στις παρελάσεις -η κίνηση του ποδιού ξεκινάει από το γοφό, όπως σηκώνεται το πόδι σας με λυγισμένο το γόνατο, πριν το ‘καρφώσετε’ στο έδαφος.

! Κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας και προσπαθείστε να μη ‘φύγει’ προς τα εμπρός ο κορμός (από τη μέση και πάνω) του σώματος σας.

! Μη βάζετε τα χέρια στις τσέπες, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας. Προφανώς δεν βοηθά να έχετε το κινητό τηλέφωνο στα χέρια, όπως περπατάτε ή να κουβαλάτε βαριά αντικείμενα.

Πηγή:news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook