Κρήτη | Καταγγελίες για πολλά κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ- Εκτεταμένη διασπορά σε πολλές κλινικές

κρήτη-καταγγελίες-για-πολλά-κρούσματ-1146964

«Συναγερμός» φαίνεται να έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από τον αριθμό των κρουσμάτων κορoνοϊού σε Παθολογική, Ογκολογική, Νευρολογική κλινική και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Δημήτρη Βρύσαλη να προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες και να ζητά επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βρύσαλης στη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, ο αριθμός των κρουσμάτων προκαλεί αν μη τι άλλο ανησυχία και «τρομάζει» αφού ανέρχονται σε 20 με 25 συνολικά.

«Κάποιοι από τους γιατρούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ήταν εμβολιασμένοι», όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Βρύσαλης, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί δεν υποβάλλονται σε τεστ, όπως οι υπόλοιποι υγειονομικοί», οι δε συνοδοί ασθενών ανεβαίνουν στις κλινικές κι εκεί ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνουν σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, υποβάλλονται σε τεστ.

Για τον ίδιο τον κ. Βρύσαλη, μείζον θέμα είναι η έλλειψη πρόληψης και οι «εκπτώσεις» που γίνονται στον τομέα αυτό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί και όπως ανέφερε τη Δευτέρα, στο neakriti.gr η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, γίνεται ιχνηλάτηση των στενών επαφών των κρουσμάτων και διενεργούνται μοριακά τεστ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής διασποράς του ιού.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook