Παγκρήτιος διαγωνισμός πιάνου από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων | Δείτε πως θα λάβετε μέρος

παγκρήτιος-διαγωνισμός-πιάνου-από-το-802552

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη, Θέλοντας να βοηθήσει νέους Πιανίστες να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη της Αλίκης Βατικιώτη, διοργανώνει στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων ( παρμ/μα Ελληνικού Ωδείου Αθηνών) τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου ( Αλίκη Βατικιώτη ).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πιανίστες με Κρητική καταγωγή έως 25 ετών, ενώ ο διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 και ώρα 10 το πρωί, στην αίθουσα συναυλιών του «Βενιζέλειου Ωδείου» στα Χανιά (Ν. Φωκά 5).

Οι διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν σε ένα πρελούδιο και μία φούγκα του Bach (από το καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο 1ο ή 2ο τεύχος) και σε ένα γρήγορο μέρος σονάτας Beethoven (η από μνήμης εκτέλεση είναι υποχρεωτική).

Θα δοθούν 3 βραβεία (Α ´ , Β ´ , Γ ´) και Διπλώματα συμμετοχής.

Το Α ´ βραβείο θα συμπράξει ως σολίστ σε ένα κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα, με την Ορχήστρα «Βενιζελείου Ωδείου Χανίων», υπό την διεύθυνση τού Μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, σε συναυλία που θα διεξαχθεί στα Χανιά την Άνοιξη τού 2020.

Παράλληλα με τον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου «Αλίκη Βατικιώτη», θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο «Μικρός Διαγωνισμός για μικρούς σολίστες». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πιανίστες με Κρητική καταγωγή, μέχρι την ηλικία των 15 ετών. Οι διαγωνιζόμενοι θα εξεταστούν σε μία δίφωνη Invention του Bach και σε ένα γρήγορο μέρος σονάτας Mozart ή Haydn. Θα δοθούν 3 βραβεία (Α΄, Β΄, Γ΄) και διπλώματα συμμετοχής.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] μέχρι την 10η Απριλίου 2019.

Με την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να αποστέλλονται:

  • Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και η ακριβής χρονολογία γέννησης τού  υποψηφίου (μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής τού διαγωνισμού να μην  έχει ξεπεραστεί το 25ο έτος της ηλικίας και μέχρι το 15ο έτος αντίστοιχα για το μικρό διαγωνισμό). Την ημέρα τού διαγωνισμού θα  πρέπει να φέρει μαζί του ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να

    πιστοποιεί την ηλικία του και την καταγωγή του

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  • Το πρόγραμμα που θα διαγωνιστεί ο υποψήφιος
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Ηλεκτρονική διεύθυνση (email)
  • Διεύθυνση κατοικίας

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € (το ποσό θα κατατεθεί την ημέρα τού διαγωνισμού στη γραμματεία τού «Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων»). Η επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές πιάνου και  σολίστ με πρόεδρο της επιτροπής το Μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.

Πληροφορίες: «Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων» , Ν.Φωκά 5 , Τηλ: 2821043067

www.venizeleioodeio.gr Email: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook