Παγκόσμιο στρατιωτικό ενδιαφέρον για τα Χανιά! Το 3ο Συνέδριο για την Κυβερνοασφάλεια στη θάλασσα

παγκόσμιο-στρατιωτικό-ενδιαφέρον-γι-841943

Πάνω από 140 σύνεδροι από περίπου 24 χώρες δίνουν το παρών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής της Σούδας για να παρακολουθήσουν το 3ο Συνέδριο για την Κυβερνοασφάλεια σε Θαλάσσιο Περιβάλλον.

Το θέμα είναι μείζονος σημασίας και το παγκόσμιο στρατιωτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα Χανιά. Οι εργασίες του συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί για το διήμερο 10 και 11 Απριλίου και περιλαμβάνουν ομιλίες, παρουσιάσεις κ.α.Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν ονόματα ειδικευμένα τόσο στο διαδίκτυο, τα εργαλεία αλλά και τους κινδύνους του, όσο και στις επιχειρησιακές και μηχανικές προεκτάσεις του.

Καλώς ή κακώς, η βάση της Σούδας, τραβάει πάλι τα φώτα πάνω της, με το ΝΑΤΟ να συνεχίζει να την αξιοποιεί στο έπακρο.Όπως επισήμανε στην αρχική ομιλία του ο αρχιπλοίαρχος και διοικητής του ΚΕΝΑΠ, Στέλιος Κωστάλας, το διαδίκτυο είναι μια αναπόδραστη επιβολή της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, με το ΝΑΤΟ να μην έχει επιλογή παρά να το διαχειριστεί και να το αξιοποιήσει, τόσο προς ίδιον όφελος, όσο και ώστε να μην ανεγερθούν απειλές μέσω αυτού.
Tόνισε ότι στην ασφάλεια δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις σε κανένα ζήτημα, ενώ έκλεισε με το τρίπτυχο, ήθος-πάθος-λόγος που διέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook