Παγκόσμιο ιατρικό φαινόμενο: Άνδρας με υπεραντισώματα έχει φυσική ανοσία στον κορονοϊό!

παγκόσμιο-ιατρικό-φαινόμενο-άνδρας-μ-1190214

Σε παγκόσμιο ιατρικό φαινόμενο μετατράπηκε ένας 54χρονος Αμερικανός, καθώς τα πανίσχυρα αντισώματα που διαθέτει τού χαρίζουν φυσική ανοσία ενάντια στον κορονοϊό αλλά και στις νέες μεταλλάξεις του.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο συγκάτοικος του 54χρονου John Hollis αρρώστησε βαριά από κορονοϊό.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, ο John περίμενε να έρθει η σειρά του, ωστόσο ο ίδιος δεν εμφάνισε ποτέ κανένα σύμπτωμα του ιού.

«Νόμιζα ότι για κάποιο λόγο στάθηκα τυχερός και δεν κόλλησα», είπε, μιλώντας στο BBC.

Αυτό που ο John δεν γνώριζε, ωστόσο, είναι ότι όχι μόνο είχε κολλήσει κορονοϊό, αλλά το σώμα του τον είχε ήδη «νικήσει».

Τρεις μήνες αργότερα, ο ίδιος ανέφερε τυχαία την ιστορία αυτή στο γιατρό του και γρήγορα ανακάλυψε την αλήθεια: τα αντισώματα στο αίμα του ήταν τόσο ισχυρά, που τον καθιστούσαν άτρωτο στον ιό, παρέχοντας προστασία ακόμα και στις νέες μεταλλάξεις του.

«Τα δείγματα που μελετήσαμε από το αίμα του John είναι ένα χρυσορυχείο, με πολύτιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να παρασκευάσουμε αποτελεσματικότερα εμβόλια και θεραπείες κατά του κορονοϊού», δήλωσε ο γιατρός του John.

Πώς καταφέρνουν, όμως, τα υπεραντισώματα να εξουδετερώνουν την COVID-19;

Με απλά λόγια, κορονοϊός έχει ακίδες στην επιφάνειά του, οι οποίες χρησιμεύουν στο να κολλάει στα κύτταρα και έπειτα να εισβάλλει σε αυτά.

Τα αντισώματα του εκάστοτε ασθενούς κολλάνε σε αυτές τις ακίδες, γεγονός που τις αποτρέπει από το να αγκιστρωθούν στην επιφάνεια του κυττάρου και να το μολύνουν.

Ωστόσο, το σώμα του John αντιδρά διαφορετικά, καθώς τα επίπεδα των αντισωμάτων του είναι τόσο υψηλά, γεγονός που τους επιτρέπει να επιτίθενται σε πολλά διαφορετικά τμήματα του ιού, εξολοθρεύοντάς τον ταχύτατα.

Η περίπτωση του John Hollis είναι βέβαιο ότι προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στην ιατρική κοινότητα, ωστόσο δεν είναι η μοναδική, εικάζουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αφροαμερικανοί πολίτες συμμετέχουν πολύ πιο σπάνια σε επιστημονικές έρευνες σε σχέση με τους λευκούς, γεγονός που οφείλεται σε έλλειψη εμπιστοσύνη προς τους επίσημους φορείς.

«Οι Αφροαμερικανοί δεν εμπιστεύονται την ιατρική κοινότητα και αυτό είναι κατανοητό, καθώς έχουν εξαπατηθεί πολλές φορές», σχολίασε ο Jeff Kahn, από το ινστιτούτο βιοηθικής John Hopkins.

«Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει τόσο ισχυρά αντισώματα, είμαι απλά ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχουν βρεθεί», κατέληξε ο John Hollis.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook