Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Κάτωλα από τον Σύλλογο Γυναικών

παγκόσμια-ημέρα-της-γυναίκας-συγκέντ-1008991

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Κάτωλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Η Ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη πλατιά σύσκεψη Εργατικό Κέντρο Χανίων, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Ν. Χανίων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, με αφορμή την καμπάνια της ΟΓΕ για το 2020 αλλά και ενόψει της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας για κοινή συμμετοχή σε πολύμορφες δράσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές. Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου απεύθυναν ένα μικρό χαιρετισμό, στη συνέχεια προβλήθηκε το βίντεο για την καμπάνια της ΟΓΕ που αντικατοπτρίζει τη σημερινή πραγματικότητα η οποία  αποτυπώνεται στο σύνθημα «Λάστιχο ωράριο – Λάστιχο ζωή», και αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση με αφορμή το πώς η οργάνωση πάλης και διεκδίκησης είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος στις πλάτες μας.

Αποφασίστηκε ο μήνας Μάρτης να είναι αφιερωμένος στην κοινή δράση του Συλλόγου Γυναικών με τα σωματεία με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, το Σάββατο 7/3 σε συγκέντρωση στις 12:00 στον Κάτωλα και την Κυριακή 8/3 στο Πνευματικό κέντρο Χανίων στις 20:00 στην προβολή της ταινίας Ψωμί και τριαντάφυλλα.

Έτσι τιμούμε την 8η Μάρτη. Έτσι θα κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα και το πραγματικό νόημα των σκληρών απεργιακών αγώνων των εργατριών και εργατών, που 110 χρόνια σημαδεύει την πάλη για ισότιμα δικαιώματα στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική ζωή και δράση.»

Zarpanews.gr

One thought on “Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στον Κάτωλα από τον Σύλλογο Γυναικών

  1. Όταν οι γυναίκες θέλουν να είναι άλλο από τους άντρες λες και τα όποια προβλήματα είναι αποκλειστικό «προνόμιο» των γυναικών.
    Πράξη ισότητας η κατάργηση της σεξιστικής φιέστας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook