Παγκόσμια απειλή για την δημόσια υγεία η Ινδία – Αδιανόητες εικόνες συνωστισμού σε προσκύνημα στον Γάγγη | Video & Photos

παγκόσμια-απειλή-για-την-δημόσια-υγεί-1206871

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα στην Ινδία από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, ανησυχώντας εμπειρογνώμονες για την απειλή που τίθεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ινδία αναφέρει κατά μέσο όρο περίπου 150.000 νέα κρούσματα καθημερινά κατά την τελευταία εβδομάδα.

Την Τρίτη, η χώρα ανακοίωωσε σχεδόν 162.000 νέες μολύνσεις – ελαφρώς χαμηλότερη από το υψηλό όλων των εποχών των 168.912 νέων κρουσμάτων από μια ημέρα νωρίτερα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα σε περίπου 13,6 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αύξηση των λοιμώξεων στην Ινδία αποτελεί απειλή για άλλα μέρη του κόσμου, επειδή τα διεθνή ταξίδια δεν έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Το υψηλό ποσοστό μόλυνσης στην Ινδία ανησυχεί τόσο επειδή δείχνει ότι, ελλείψει περιορισμών κίνησης, και με σημαντικό εμβολιασμό, ο ιός εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή απειλή “, δήλωσε ο Δρ Ramanan Laxminarayan, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Νοσημάτων στην Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση της Ινδίας δέχεται επίσης κριτική για το γεγονός ότι δεν ακύρωσε ή δεν επέβαλε μια κατάλληλη συμπεριφορά για τον κοροναϊό στο Kumbh Mela, ένα φεστιβάλ ινδουιστικής διάρκειας εβδομάδων στην πόλη Haridwar της βόρειας Ινδίας.

Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται στις όχθες του ποταμού Γάγγη, που θεωρείται ιερός από τους Ινδουιστές, κολυμπώντας σε αυτόν για να καθαριστούν από τις αμαρτίες τους. .

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται μία φορά κάθε 12 χρόνια σε μία από τις τέσσερις μεγάλες πόλεις στις όχθες του ποταμού: Haridwar, Allahabad, Nasik και Ujjain.

Η Ινδία είναι τώρα μόνο πίσω από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ανακοινώσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια κρούσματα. Η Βραζιλία έχει 13,4 εκατομμύρια.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook