«Παγιδευμένα» ρωσικά φορτηγά στα σύνορα της Πολωνίας – Έχασαν την προθεσμία των κυρώσεων

παγιδευμένα-ρωσικά-φορτηγά-στα-σύν-1425367

Μια τεράστια ουρά από φορτηγά που έφτανε τα 80 χιλιόμετρα σχηματίστηκε στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας. Πρόκειται για φορτηγά με ρωσικές ή λευκορωσικές πινακίδες, τα οποία έμειναν ακινητοποιημένα για πολλές ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, το περασμένο Σάββατο, για απαγόρευση κυκλοφορίας εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ απαγόρευσε, ως μέρος των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κυκλοφορία των φορτηγών από τις δύο αυτές χώρες, εκτός απ’ αυτά που μεταφέρουν φάρμακα, ταχυδρομείο ή προϊόντα πετρελαίου.

Τελικά, πάνω από 400, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα πριν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής που ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους και παρέμειναν, έτσι, εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τι ακριβώς θα συμβεί με τα φορτηγά αυτά δεν είναι σαφές, κάτι το οποίο αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Ένας Πολωνός αξιωματούχος, πάντως, που εκπροσωπεί ομίλους μεταφορών εξέφρασε την ανησυχία του ότι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια μέτρα κατά πολωνικών φορτηγών που χρησιμοποιούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook