Ούτε το γεφύρι της Άρτας οι μάσκες στα σχολεία – Νέος διαγωνισμός από την ΚΕΔΕ

ούτε-το-γεφύρι-της-άρτας-οι-μάσκες-στα-σ-1105450

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο! Άλλες δυο μάσκες θα δοθούν έως το τέλος του χρόνου στους μαθητές! Μεγάλο το κόστος για τις φτωχές οικογένειες

Σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται η υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία!

Μόλις την περασμένη Πέμπτη –και δεν δεχόμαστε διαψεύσεις- το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας απέστειλε στην ΚΕΔΕ τις νέες διαστάσεις για τις μάσκες που θα πρέπει να δοθούν στους μαθητές! Επαναλαμβάνουμε: Μόλις την περασμένη Πέμπτη! Τις διαστάσεις για τις μάσκες! Έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το φιάσκο με τις μάσκες-γίγας στους μικρούς μαθητές!

Φιάσκο για τους οποίους κανένας αρμόδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη υποβάλλοντας την παραίτησή του, αλλά ούτε και σε κανέναν αποδόθηκαν ευθύνες με το Μαξίμου να ζητά την παραίτησή του! Παρά το γεγονός ότι υπουργοί συγκρούστηκαν ακόμα και δημοσίως για το θέμα, παρότι ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου, παραίτηση δεν είχαμε!

Αποτέλεσμα είναι οι νέες διαστάσεις για τις μάσκες, να αποσταλούν ένα μήνα μετά το φιάσκο-και πάλι χωρίς καμία αντίδραση, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς καμία επίπτωση για τους αρμοδίους!

Η ηγεσία της ΚΕΔΕ, που σαφώς και δεν ευθύνεται για το φιάσκο, παρότι κάποιοι επεχείρησαν να της το χρεώσουν, αναμένεται τώρα να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, ώστε να δοθούν οι μάσκες στους μαθητές.

Όμως:

Στους μαθητές θα δοθούν δυο ακόμα μάσκες έως το τέλος της χρονιάς, ενώ θα δοθούν ως αντικατάσταση και από μια σε εκείνους που πήραν μάσκα-γίγα κατά την έναρξη των σχολείων.

Το κόστος της μάσκας, δηλαδή, στην πράξη, θα το επωμιστούν οι οικογένειες των μαθητών. Ούτως ή άλλως, το κόστος της μάσκας αποτελεί πλέον ένα μεγάλο βάρος για τις εργατικές-και πολλές φορές και για μεσαίες- οικογένειες, βάρος που καθίσταται δυσβάσταχτο!

Η στήλη επαναφέρει την πρόταση της δωρεάν παροχής κάποιων, έστω, μασκών το χρόνο προς τις οικογένειες αυτές, αν και δεν έχει ελπίδες ότι θα εισακουστεί! Τουλάχιστον ας πιέσει η αντιπολίτευση…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook