Ούτε μια παραίτηση…

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

“Μέσα σε 30 μήνες δύσκολα λύνονται προβλήματα δεκαετιών”

Κυριάκος Μητσοτάκης, στο υπουργικό Συμβούλιο

Μέσα σ’ αυτές τις οκτώ λέξεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες -τις δικές του και της κυβέρνησής του- για το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες φιάσκο του κρατικού μηχανισμού και την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών από τη κακοκαιρία Ελπίς.

Είναι οκτώ λέξεις που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων των πολιτών, ακόμα και των πιο φανατικών οπαδών του.

Πρώτον, διότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν προήλθαν από παρθενογέννεση. Είναι κυβέρνηση ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα τα μισά από τα τελευταία 30. Οσο κι αν επιθυμεί να εμφανιστεί ως «κάτι άλλο» δεν είναι.

Δεύτερον, λίγες μέρες πριν έλθει η κακοκαιρία, υπουργοί του κοκορεύονταν ότι ήταν «πανέτοιμοι» να την αντιμετωπίσουν. Ο κ. Πατούλης, που έσπασε ρεκόρ εμφανίσεων σε τηλεπαράθυρα, περιφερειάρχης του δικού του κόμματος είναι.

Ο κ. Μητσοτάκης, με όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Η ευθύνη αυτή δεν καλύπτεται ούτε από μια ούτε από περισσότερες «συγγνώμες». Καλύπτεται μόνο όταν κάποιος την αναλαμβάνει. Δεν την ανέλαβε κανείς και ο πρωθυπουργός δεν την καταλόγισε.

Όλα τα άλλα είναι απλώς υπεκφυγές.

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε Μητσοτάκη το επαναλαμβανόμενο συγνώμη είναι ψεύτικο και υποκριτικό . Δεν είστε σε θέση να προσφέρετε για αυτόν τον λόγο που σας τοποθέτησε εκεί ο λαός .
    Εάν είχατε φιλότιμο και τσίπα είτε θα είχατε δηλώσει παρέτηση είτε θα είχατε παρετήση την μισή ομάδα σας, αλλά δυστυχώς είστε ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ .

  2. Για να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να παραιτηθείς, πρέπει να έχεις τσίπα.
    Ξέρετε εσείς κανένα από αυτούς να έχει?
    Σιγά μην αφήσουν την καρέκλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ