Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Βανδάλισαν τάφους ψάχνοντας χαλκό και μέταλλα

ούτε-ιερό-ούτε-όσιο-βανδάλισαν-τάφους-1191382

Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι βάνδαλοι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων που εισέβαλαν τη νύχτα της Παρασκευής στο κοιμητήριο του χωριού Άμπελοι του Δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες και λεηλάτησαν περισσότερα από τα μισά μνήματα προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Οι κάτοικοι που επισκέφθηκαν τους τάφους των συγγενών τους λόγω του Ψυχοσάββατου, αντίκρισαν έκπληκτοι τα σπασμένα μάρμαρα, ενώ τα μπρούτζινα καντήλια, οι μεταλλικές κορνίζες από τις φωτογραφίες και οι σταυροί είχαν ξηλωθεί με βίαιο τρόπο από τη θέση τους και είχαν εξαφανιστεί! Για τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς ενημερώθηκε η τοπική Αστυνομία που διενεργεί έρευνες για να εντοπίσει τους δράστες.

Ξήλωσε τα καπάκια φρεατίων σε σταθμό του Ο.Σ.Ε.

Γέμισε με… τρύπες η αποβάθρα επιβίβασης στον σταθμό του Ο.Σ.Ε. στην Καλαμπάκα, εξ αιτίας ενός «κυνηγού» μετάλλων που βάλθηκε να αρπάξει όλα τα καπάκια των φρεατίων, στις 2 Μαρτίου! Συνολικά, έκαναν φτερά 22 καπάκια, τα οποία πιθανότατα κατέληξαν σε κάποια μάντρα ανακύκλωσης! Πάντως, η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μετεώρων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook