Ουρές χιλιομέτρων στον ΒΟΑΚ λόγω έργων – «Ιώβεια» υπομονή για τους οδηγούς | Photos

ουρές-χιλιομέτρων-στον-βοακ-λόγω-έργω-1610779

Με υπομονή και μεγάλη καρτερικότητα οφείλουν να «οπλιστούν» οι οδηγοί που κινούνται επί του Βόρειου Οδικού Άξονα, στο Ηράκλειο, και ειδικότερα από τον κόμβο Γιοφύρου προς Άγιο Νικόλαο, πριν τη διάβαση προς Ούλαφ Πάλμε.

«Κατά τις ώρες αιχμής σημειώθηκε κίνηση δεκαλέπτου περίπου ενώ, μετά τις 10 το πρωί, παρατηρείται αργή κυκλοφορία στην κίνηση των οχημάτων αλλά όχι μποτιλιάρισμα» δήλωσε στο Cretalive ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Σκουλάς.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ η εργολήπτρια εταιρεία έχει μεριμνήσει να υπάρχει και αυξημένη φύλαξη. Εκτός από την Τροχαία Ηρακλείου που βρίσκεται επί ποδός, στο σημείο βρίσκονται και επιπλέον υπάλληλοι εταιρείας security για τη διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης των έργων καθώς και για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.

Προς το παρόν, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες φρεζαρίσματος ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η σήμανση, σε όλο το μήκος του 1,5 χιλιομέτρου, όπου εκτελούνται τα έργα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι θυελλώδεις άνεμοι που φυσούν σήμερα στο Ηράκλειο δεν στάθηκαν τροχοπέδη στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών.

Σε εξέλιξη το αντιπλημμυρικό έργο στην Καζαντζίδη και οι… ουρές στην ΒΙ.ΠΕ.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά έργα στο δρόμο Ηρακλείου – Βιάννου, μετά τον κόμβο της Αλικαρνασσού, στο ρεύμα καθόδου (από Σκαλάνι προς Ηράκλειο).

«Η σύμβαση έργου έχει διάρκεια ενός χρόνου οπότε τουλάχιστον γι’ αυτό το διάστημα ο εν λόγω δρόμος θα παραμείνει κλειστός» αναφέρει στο cretalive ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Σκουλάς. Πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο όπου γίνονται εκσκαφές, ανοίγονται φρεάτια και περνούν νέες σωληνώσεις ώστε να σταματήσει το φαινόμενο με τις πλημμύρες που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του Κατσαμπά.

Εξαιτίας των έργων η κίνηση στο ρεύμα καθόδου, με κατεύθυνση προς Ηράκλειο, εκτρέπεται και γίνεται μέσω της Βιομηχανικής περιοχής και της λεωφόρου Καράτζη.

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μποτιλιαρίσματα στη Βιομηχανική περιοχή παρά μόνο τα απογεύματα, περίπου στις 4 -5 μ.μ., οπότε κλείνουν μαζικά οι επιχειρήσεις» σημειώνει καταληκτικά ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook