Ουκρανοί και Ουκρανές φορούν ρούχα λεοπάρ… για να γιορτάσουν την αποστολή Leopard από τη Γερμανία

ουκρανοί-και-ουκρανές-φορούν-ρούχα-λε-1616562

Φορώντας λεοπάρ ρούχα, Ουκρανές και Ουκρανοί είχαν την ιδέα να ποζάρουν στο φακό ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στα social media για να γιορτάσουν τα γερμανικά «δώρα», η αποστολή των οποίων ανακοινώθηκε χθες επισήμως από την Καγκελαρία.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου, δια στόματος του Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι στέλνει 14 άρματα μάχης Leopard στην εμπόλεμη χώρα, δίνοντας παράλληλα το πράσινο φως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την επανεξαγωγή των γερμανικής κατασκευής τανκς στο Κίεβο.

Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε δεσμευτεί για την αποστολή 31 αρμάτων μάχης Μ1 Αbrams στην Ουκρανία.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η «δωρεά» τανκς από τη Γερμανία προκάλεσε ευφορία και χαμόγελα στην Ουκρανία με πολλές γυναίκες, μικρές και μεγάλες, να χρησιμοποιούν κάποια ρούχα από την γκαρνταρόμπα τους που παραπέμπουν στην ιστορική απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει με τανκς την κυβέρνηση του Κιέβου.

Τώρα η χώρα τους, όπως, ισχυρίζονται σύμβουλοι του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χρειάζεται αμερικανικά μαχητικά F-16 για να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό εισβολέα.

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, φιλοξενούνται φωτογραφίες με Ουκρανές και Ουκρανούς όλων των ηλικιών που φορούν λεοπάρ παλτό, τοπ και κολάν.

«Oυκρανοί έβγαλαν σέλφι και ανέβασαν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στέλνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στη γερμανική κυβέρνηση», σχολιάζει το σχετικό άρθρο.

Εκτός από τις Ουκρανές, ένας στρατιώτης έβαλε μια λεοπάρ κουβέρτα στους ώμους του ενώ ένα μικρό παιδί, που βιώνει το δράμα του πολέμου, ζήτησε συγγνώμη επειδή κατάφερε να βρει μόνο λεοπάρ παντόφλες για να ποζάρει στο φακό.

Την ίδια ώρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, φορώντας λεοπάρ μπουφάν και σκούφο, ποζάρει στο Twitter ανεβάζοντας το hashtag #freetheleopards (Eλευθερώστε τα Leopard).

Στο Ιnstagram, ένα λευκό σκυλάκι πάνω σε μία λεοπάρ πολυθρόνα, έστειλε το δικό του μήνυμα «Ελευθερώστε τα Leopard». Από το στόμα του κρεμόταν πλακάτ με το σχετικό hashtag.

Για τους Ουκρανούς, τα άρματα μάχης Leopards μπορεί να κάνουν τη διαφορά στον πόλεμο καθώς είναι ταχύτερα και τεχνολογικά ανώτερα από τα τανκς της Σοβιετικής εποχής της Ουκρανίας, ενώ τα όπλα τους είναι συμβατά με τα πυρομαχικά του ΝΑΤΟ σε μια εποχή που οι προμήθειες για τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους μειώνονται.

Η κίνηση του Σολτς να ανακοινώσει ότι στηρίζει την Ουκρανία με τα «Leo» (όπως αποκαλούνται εν συντομία τα Leopard) ύστερα από από 11 μήνες εχθροπραξιών έχει ιστορική σημασία, όπως επισημαίνει ο γερμανικός Τύπος.

Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 2.000 Leopard στα οπλοστάσια 13 ευρωπαϊκών χωρών, αλλά χρειάζεται πρώτα η έγκριση του Βερολίνου για την παράδοσή τους στο ουκρανικό μέτωπο καθώς πρόκειται για τανκς γερμανικής κατασκευής.

«Η Γερμανία θα παρέχει πάντα πρωτοποριακή υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε χθες ο Ολαφ Σολτς επιτρέποντας στην Φινλανδία και την Πολωνία να πράξουν το ίδιο. Την περασμένη εβδομάδα, και η Βρετανία πρόσφερε 14 τανκς Challenger 2 στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν για πρώτη φορά τα άρματα μάχης Leopard πριν δέκα μήνες. Ωστόσο, θα περάσουν άλλοι τρεις μήνες μέχρι να είναι έτοιμα να ενταχθούν στο οπλοστάσιο των Ουκρανών, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook