Ουκρανία: Μονάδες του πεζικού «επέστρεψαν στις βάσεις τους» από την Κριμαία, λέει η Ρωσία

ουκρανία-μονάδες-του-πεζικού-επέστρ-1381761

Αρκετές μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων επέστρεψαν στις βάσεις στους στο Νταγκεστάν και στην Τσετσενία μετά το πέρας των γυμνασίων στα οποία έλαβαν μέρος στην Κριμαία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δελτίο Τύπου του υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε ότι η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δέκα βομβαρδιστικά Σουχόι Su-24 τα οποία έχουν τη βάση τους στην χερσόνησο της Κριμαίας, που προσάρτησε η Μόσχα το 2014, μετακινήθηκαν σε άλλες αεροπορικές βάσεις στο πλαίσιο γυμνασίων.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως έχει αρχίσει να αποσύρει κάποια στρατεύματα που είχε αναπτύξει σε τομείς που γειτονεύουν με την Ουκρανία. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση το αμφισβητούν και αντιτείνουν πως κάποιες μονάδες και υλικό απλά αντικαθίστανται από νέες και νέο.

Ακόμη, το Ιντερφάξ ανέφερε ότι τρένο με άρματα μάχης αναχώρησε για τη βάση τους στο Νίζνι Νοβγκορόντ, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο από πού ακριβώς, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, το TASS μετέδωσε ότι κάπου τριάντα φορτηγά με στρατιώτες και εξοπλισμό μονάδων του δυτικού στρατιωτικού τομέα επιστρέφουν στη βάση τους, επίσης χωρίς να διευκρινίσει από πού έφυγαν.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook