Ουκρανία: Ένα βρέφος νεκρό από επίθεση σε μαιευτήριο – Αναμένεται ο «χειρότερος χειμώνας»

ουκρανία-ένα-βρέφος-νεκρό-από-επίθεση-1572588

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στη Ζαπορίζια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα βρέφος, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram, ο ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης της, Ολεξάντρ Σταρούχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική επιδρομή ξεκίνησε στο έδαφος της περιοχής στις 2.07 το πρωί της Τετάρτης (23/11) και ο κόσμος κλήθηκε να μεταβεί άμεσα στο καταφύγιο της πολιτικής προστασίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τόνισε ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο ουκρανός αξιωματούχος με ανεξάρτητο τρόπο.

«Ο πιο δύσκολος χειμώνας» για την Ουκρανία

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προέβλεψε ότι οι περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο χειμώνα, λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στις ενεργειακές υποδομές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

«Αυτός είναι ο χειρότερος χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο κ. Κλίτσκο στη γερμανική Bild.

Η πόλη είναι αναγκασμένη να ετοιμαστεί για το «χειρότερο σενάριο» με εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και εκκένωση μέρους του πληθυσμού, όπως είπε ο κ. Κλίτσκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί».

Ο Βιτάλι Κλίτσκο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως προσπαθεί να αναγκάσει τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη με τους βομβαρδισμούς υποδομών.

Ο κ. Πούτιν «προσπαθεί να κατατρομοκρατήσει τον κόσμο, να τον κάνει να παγώσει, χωρίς φως», για να θέσει τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπό πίεση, είπε ο δήμαρχος του Κιέβου.

«Αλλά δεν θα γίνει τίποτε τέτοιο. Η εντύπωσή μου είναι πως ο κόσμος θα θυμώσει περισσότερο, θα γίνει πιο αποφασισμένος. Ούτε θα πεθάνουμε, ούτε θα το βάλουμε στα πόδια, όπως θέλει ο Πούτιν», επέμεινε.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook