Ουκρανία: Εικόνες καταστρφής στό Χάρκοβο – Χτύπησαν το Πανεπιστήμιο και το αρχηγείο της αστυνομίας

ουκρανία-εικόνες-καταστρφής-στό-χάρκ-1390088

Οι εικόνες από το Χάρκοβο που δέχεται ανηλεές σφυροκόπημα για δεύτερη μέρα, συγκλονίζουν! Δέχτηκαν επίθεση το κτίριο της αστυνομίας και πανεπιστήμιο. Μόνο συντρίμμια και καταστροφή στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και ενώ ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία, μπαίνει στην 7η μέρα του!

Η εικόνα είναι μια: απόλυτη καταστροφή! Συντρίμμια, κτίρια που καίγονται ύστερα από τους βομβαρδισμούς της νύχτας που πέρασε και ενώ η επίθεση της Ρωσίας σε όλη την Ουκρανία συνεχίζεται, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να οργίζεται για την αργή εξέλιξη του πολέμου και για την καθυστέρηση κατάληψης σημαντικών πόλεων.

Εκτός από το Κίεβο, όπου οι μάχες και οι πολιορκία συνεχίζονται, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν συνεχώς και το Χάρκοβο. Μια πόλη που δέχτηκε ισχυρότατο πλήγμα χθες (01.03.2022) όταν μέσα σε 24 ώρες «μέτρησε» 21 νεκρούς και είδε μεγάλο μέρος της να ισοπεδώνεται.

Η ίδια εικόνα και σήμερα: συντρίμμια, καταστροφή.

Ο κόσμος, λιγοστός κόσμος, που περπατά στους δρόμους, σταματά για να δει τα κτίρια που έχουν καταστραφεί ή καίγονται μετά την επίθεση των Ρώσων.

 

Και ενώ στην πόλη οι εκρήξεις συνεχίζονται, ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, ανέβασε βίντεο που, όπως ανέφερε, φαίνεται το κτίριο του περιφερειακού αστυνομικού τμήματος στο Χάρκοβο, παραδομένο στις φλόγες και κατεστραμμένο, ύστερα από επίθεση.

Λίγο μετά απ’ αυτή την ανάρτηση, οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι στις 08:10 το πρωί της Τετάρτης ρωσικός πύραυλος χτύπησε το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη και το πανεπιστήμιο του Χάρκοβο.

Άλλες εικόνες έδειχναν τη στιγμή της απομάκρυνσης φοιτητών από το πανεπιστήμιο.

Και ενώ το Χάρκοβο δέχεται επίθεση και από αέρος, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις των τελευταίων 24 ωρών έχουν φτάσει τους 21.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook