Ουκρανία: Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών

ουκρανία-άρχισε-η-επιστράτευση-εφέδρ-1385178

Να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (23/2) η Ουκρανία όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους, όπως τονίζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα είναι το ένα έτος.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες την επιστράτευση εφέδρων, όμως απέκλεισε μια γενική επιστράτευση μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μετακινεί στρατεύματά της μέσα στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν θεωρούμε ότι οι κυρώσεις είναι η καλύτερη λύση, λέει το Πεκίνο

Η Κίνα είναι αντίθετη στη μονομερή επιβολή κυρώσεων και δεν θεώρησε ποτέ ότι οι κυρώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης προβλημάτων, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ερώτηση για το αν η ασιατική χώρα θα ταυτιζόταν με τις δυτικές χώρες και θα επέβαλε και εκείνη κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση.

«Ρωτάτε αν η Κίνα θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία; Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε αρκετά την πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης…Η Κίνα πάντα αντιτίθεται στις παράνομες μονομερείς κυρώσεις», δήλωσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνίνγκ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook