Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή αίτησης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων

όσα-πρέπει-να-γνωρίζετε-για-την-υποβολ-803358

Μέχρι και την  Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12η βραδινή θα είναι ανοιχτή η διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες κάτοικοι του Δήμου Χανίων θα μπορούν να υποβάλλουν με εξαιρετικά απλό τρόπο μόνο ηλεκτρονικά την αίτησή τους για ένταξη στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» ,  στην ιστοσελίδα :

http://chania.aitiseispoliton.gr

Υποστηρικτικές Υπηρεσίες

Για τη βοήθεια κάθε Συνανθρώπου μας που δεν έχει πρόσβαση σε Internet, H/Y και για όποια δυσκολία προκύψει ,θα παρέχεται υπηρεσία υποστήριξης. Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως φέρνοντας μαζί τους τα κατά περίπτωση αναγκαία δικαιολογητικά κατά τις εργάσιμες μέρες ως εξής:

Ημερήσια εξυπηρέτηση :

– στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ( Πρόνοια ) στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων  από   09:00 – 14:30 (Τηλέφωνο : 28213 – 41693 και 2821341695 ) ,

–  για την παροχή Συσσιτίου στο ΘΕΟΧΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ  της  Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου στην οδό Αρχοντάκη  αρ. 4 από τις 9:00- 14:00 (Τηλέφωνο : 28210 – 45046 ),

– στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση στην οδό Μπονιαλή 11-19 στο Εμπορικό Κέντρο ΕΡΜΗΣ από 10:00 – 13:00 ( Τηλέφωνο: 28210 – 58908 ) ,

– στο Κέντρο Κοινότητας  – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χανίων στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Σούδας απέναντι από την Εθνική Τράπεζα ( Τηλέφωνο: 28213 – 41688 ) .

–  στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χανίων στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χανίων  ( Τηλέφωνο : 28213 – 41689 ).

–  Δικαίωμα υποβολής  αίτησης στη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ»  έχουν άτομα – νοικοκυριά που διαμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών τα οποία βάση κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Τα  όρια για τη φτώχεια όπως τα Δημοσίευσε η ΕΛ.ΣΤ.Α στις  21/06/2019 είναι:

4.718€  ανά άτομο το οποίο προσαυξάνεται κατά 50%  (2.359€) για τον δεύτερο ενήλικα (σύζυγο) και παιδιά άνω των 14 ετών  και 30% (1.415€) για παιδιά έως 13 ετών. Εξαρτώμενα παιδιά θεωρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών καθώς και τα παιδιά ηλικίας έως 24 ετών που είναι οικονομικά μη ενεργά (μαθητές, σπουδαστές, στρατιώτες, νοικοκυρές κλπ) .-

–           Δικαιολογητικά

  1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδειας διαμονής.
  2. Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνεται η διεύθυνση της κατοικίας του, εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.
  3. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  4. Φωτοτυπία Ε1 και  Ε9  και  εκκαθαριστικό σημείωμα  2018.
  5. Σε περίπτωση που δεν εργάζεται: κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση ανεργίας ή βεβαίωση επιδότησης από τον ΟΑΕΔ και των δύο συζύγων. (Αν είναι συνταξιούχος με διακοπή σύνταξης: φωτοτυπία βεβαίωσης διακοπής σύνταξης).
  6. Για όσους εργάζονται: Γνωστοποίηση όρων ατομικής σύμβασης εργασίας (και των δύο συζύγων).
  7. Για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος: πρόσφατη βεβαίωση φοίτησης ή βεβαίωση στρατού.
  8. Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίγραφο της Απόφασης Κ.Ε.Π.Α (ή της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής) περί καθορισμού του ποσοστού αναπηρίας.

Για  περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι / ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο  Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων                                      (τηλέφωνο : 28213 – 41693 και 2821341695).

–           Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αίτησης

Η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας και η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης είναι απλή  και περιλαμβάνει δύο βασικά (2) βήματα:

ΒΗΜΑ 1: Εγγραφή

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει αρχικά να εγγραφούν στη δικτυακή πύλη
  • Στην επιλογή «Εγγραφή» θα συμπληρώσουν τους (όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, e–mail κ.λπ) και αμέσως μετά θα επιλέξουν το όνομα χρήστη (username) που επιθυμούν και θα εισάγουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.
  • Μετά την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, το όνομα χρήστη που έχουν ήδη επιλέξει ο ενδιαφερόμενος και ο κωδικός πρόσβασης (password), ο οποίος δημιουργείται αυτόματα, αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλωθεί.

ΒΗΜΑ 2: Συμπλήρωση της αίτησης

  • Στη συνέχεια με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, οι ενδιαφερόμενοι θα πραγματοποιήσουν την εισαγωγή τους στην πλατφόρμα.
  • Μετά την εισαγωγή τους, θα επιλέξουν από το αριστερό μενού το κουμπί «Αίτηση» και μπορούν να ξεκινήσουν την συμπλήρωση της αίτησης.
  • Τα στοιχεία που θα συμπληρώσουν πρέπει να είναι αληθινά.
  • Μετά την συμπλήρωση της αίτησης και την υποβολή της, μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτύπωση της αίτησης ή / και περαιτέρω επεξεργασία (αν χρειαστεί).

Επισημαίνεται ότι :

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των Αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τα αποτελέσματα επιλογής οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με μήνυμα κινητής τηλεφωνίας (sms) και νέο Δελτίο Τύπου και επίσης   θα αναρτηθούν:

–           στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ( Πρόνοια ) στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων

–           στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση στην οδό Μπουνιαλή 11-19

προκειμένου να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,

–           η εκπρόθεσμη κατάθεση δικαιολογητικών και η καταχώρηση ανακριβών στοιχείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη ένταξη  του ωφελούμενου.

–           Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν επιλεγούν έχουν προθεσμία πέντε (5) εργάσιμες ημέρες να καταθέσουν ένσταση για την επανεξέταση της Αίτησης  τους στις προαναφερόμενες διευθύνσεις υποβολής δικαιολογητικών. Για τα αποτελέσματα των ενστάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με sms και οι οριστικοί πίνακες ωφελουμένων θα αναρτηθούν:

–           στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Πρόνοια) στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων

–           στη ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση στην οδό Μπουνιαλή 11-19

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook