Οθόνες κινητών που επισκευάζονται μόνες τους έφτιαξαν ερευνητές

οθόνες-κινητών-που-επισκευάζονται-μό-1157908

To κόστος της αντικατάστασης μιας σπασμένης οθόνης κινητού μόνο μικρό δεν είναι, γι’ αυτό και ο κόσμος της τεχνολογίας χαιρετίζει τώρα μια νέα μελέτη που μας έρχεται από τη Νότια Κορέα.

Ερευνητές κατάφεραν να φτιάξουν οθόνες κινητών, εμπλουτισμένες με λινέλαιο, που επιδιορθώνουν αυτόματα τις ρωγμές μέσα σε 20 λεπτά.

Οι ερευνητές θεωρούν την ανακάλυψή τους σημαντική καινοτομία. Το λινέλαιο παρεμβάλλεται στην οθόνη με μικροσκοπικές κάψουλες, οι οποίες απελευθερώνουν το λάδι όταν εμφανιστούν ρωγμές.

Στα εργαστηριακά πειράματα, όταν υπονομευόταν η δομική ακεραιότητα της οθόνης, το διαφανές λινέλαιο μπορούσε να επισκευάσει τη ζημιά σε ποσοστό 95% και μάλιστα μέσα σε 20 λεπτά.

Ο Dr Yong-Chae Jung, επικεφαλής του Institute of Advanced Composites Materials στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST), δημοσίευσε τη μελέτη του στο περιοδικό «Composite Part B: Engineering», δείχνοντας πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδός του.

Ένα πολυμερές φιλμ διπλής στρώσης έφτιαξε (PBF), δύο επιστρώσεις που δένονται μαζί ώστε να απαρτίσουν ένα υλικό.

Το πάνω στρώμα φέρει τις κάψουλες με το λινέλαιο, ενώ το κάτω αποτελείται από το τυπικό υλικό που φτιάχνονται οι οθόνες κινητών και tablets, το γνωστό διαφανές και εύκαμπτο πλαστικό CPI.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook