Όταν οι ευθείες ερωτήσεις είναι «ολλανδική κουλτούρα»!

όταν-οι-ευθείες-ερωτήσεις-είναι-ολλα-1316488
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Αστράφτουν και βροντούν οι ντόπιοι «δημοσιογράφοι» της καθεστωτικής ενημέρωσης, επειδή μια συνάδελφός τους Ολλανδή δημοσιογράφος, έκανε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε δημοσιογράφος. Να ρωτά ελέγχοντας την εξουσία αντί να την λιβανίζει όπως κάνουν οι ίδιοι.

Η ολλανδή δημοσιογράφος δεν δίστασε να πει ότι ο κος Μητσοτάκης «ψεύδεται για τα «pushbacks» που κάνουν οι ελληνικές αρχές στους πρόσφυγες στην θάλασσα, γεγονός που είναι γνωστό στους πάντες στο εξωτερικό, πλην της ελληνικής «κοινής γνώμης», καθώς αυτή η βαρβαρότητα αποκρύπτεται από την καθεστωτική ενημέρωση, όπως και τόσα άλλα γεγονότα και ειδήσεις άλλωστε.

Τα πήρε ο CEO της χώρας και αντέδρασε έντονα αναβαθμιζόμενος ως Κυριάκος Λουδοβίκος ο 14ος. Ταύτισε τον εαυτόν του με τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι η ερώτηση προσβάλει τον ελληνικό λαό. Ότι μπορεί στην Ολλανδία να είναι στην «κουλτούρα» των δημοσιογράφων να κάνουν ευθείες ερωτήσεις, αλλά εδώ δεν ανέχεται να τον προσβάλουν μέσα στου Μαξίμου.

Δικαίως θεωρεί ως ολλανδική «κουλτούρα» ο μεγαλειότατος τις πραγματικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις και όχι ως την κύρια δουλειά κάθε δημοσιογράφου σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Βλέπετε στην χώρα του τα τελευταία χρόνια, περιέργως, έχει εμφανιστεί μια άλλη «κουλτούρα». Αυτή που εξαγοράζει την «δημοσιογραφία», χωρίς αυτή να ντρέπεται, για να αποκρύπτει τις ειδήσεις, να αντιστρέφει την πραγματικότητα και να μην κάνει ερωτήσεις.

Γράφει ο Τάκης Ψαρίδης

One thought on “Όταν οι ευθείες ερωτήσεις είναι «ολλανδική κουλτούρα»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook