Όταν ο Συρίγος έπαθε… Μπογδάνο!

όταν-ο-συρίγος-έπαθε-μπογδάνο-1292115
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η γραμμή της κυβέρνησης για τα επεισόδια της Σταυρούπολης ήταν επισήμως η θεωρία των δύο άκρων, καθώς το μήνυμα όλων των κορυφαίων στελεχών και του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» -ακόμη κι αν στην περίπτωση του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η βία προερχόταν μόνο από τους νεοναζί.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω -ή, μάλλον, παρακάτω…- ισχυριζόμενος ότι υπήρξε βία και «από όσους βρίσκονταν έξω από το σχολείο».

Αυτή η ατάκα του Άγγελου Συρίγου προφανώς δείχνει προσπάθεια αθώωσης των ακροδεξιών, με αποτέλεσμα ακόμη και «γαλάζιοι» να σχολιάζουν ότι ο «πόλεμος» στην Α’ Αθηνών… ήδη ξεκίνησε: με δεδομένο, δηλαδή ότι θα είναι εξαιρετικά σκληρή για όλους η μάχη της επανεκλογής, ο διαγκωνισμός των υποψηφίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που είναι ο μόνος -πέραν της Όλγας Κεφαλογιάννη- εκ των νυν βουλευτών χωρίς κυβερνητική θέση, δίνει ήδη διαπιστευτήρια στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους στην Α’ Αθηνών, με συνεχείς παρεμβάσεις που έχουν σαφές ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο.

Ο έτερος που απευθύνεται σε αυτή τη βάση είναι ο Θάνος Πλεύρης -που ως υπουργός Υγείας έχει προβάδισμα- και έτσι, όλα δείχνουν πως και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, θα ήθελε ένα κομμάτι της ίδιας εκλογικής πίτας, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να «θολώσει» το σοβαρό και μετριοπαθές προφίλ του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook