Όταν ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Βρούτση

όταν-ο-μητσοτάκης-αδειάζει-τον-βρού-1063940

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που πέρασε προχθές στα ψιλά της επικαιρότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έβγαλε μία είδηση: συγκεκριμένα, έγινε πολλή συζήτηση για το θέμα των εκκρεμουσών συντάξεων, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να «τρώει ξύλο» από πολλούς βουλευτές της ΝΔ.

Το «ξύλο» ήταν τόσο –ακόμη και η Ντόρα Μπακογιάννη παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες- που ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε προσωπική παρέμβαση και ότι θα αναλάβει ο ίδιος το θέμα –αδειάζοντας πανηγυρικά τον υπουργό Εργασίας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι έχει ζητήσει από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Μιχάλη Χάλαρη να τού δώσει ένα πλάνο για το πώς μπορεί να ενισχυθεί ο οργανισμός και να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης συντάξεων.

Παραλλήλως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «επωμιζόμαστε πολιτικό κόστος» και φυσικά, όλα αυτά προφανώς και συνιστούν «άδειασμα» του αρμόδιου υπουργού.

Και το «άδειασμα» αναμένεται να ολοκληρωθεί όταν έρθει η ώρα του ανασχηματισμού, αφού όλα δείχνουν ότι είτε ο Βρούτσης μείνει είτε φύγει από την κυβέρνηση ή το υπουργείο Εργασίας, ο ΕΦΚΑ θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

matrix24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook