Όταν ο Κάρολος Παπούλιας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χανίων | Photos

όταν-ο-κάρολος-παπούλιας-είχε-ανακηρυ-1345440

Ήταν 1η Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο Κάρολος Παπούλιας βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Σε αυτή την εκδήλωση ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Χανίων, από τον τότε Δήμαρχο Χανίων, Κυριάκο Βιρβιδάκη.

Δείτε τι έγραφαν τα μέσα ενημέρωσης εκείνη την εποχή για το θέμα:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετέβη στην Κρήτη για τα 95 χρόνια της ένωσης με την Ελλάδα. Εδώ στη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων με τον δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Επ. Βιρβιδάκη και τους προύχοντες να τον πλαισιώνουν.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε να με ανακηρύξετε Επίτιμο Δημότη των όμορφων Χανίων, μιας πόλης κόσμημα, έναν ανεκτίμητο θησαυρό της πλούσιας παράδοσής μας», είπε ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας στην αντιφώνησή του. Και τονίζοντας τη μοναδικότητα αυτής της πόλης είπε «αυτό που χωρίς δεύτερη σκέψη μπορώ να πω είναι ο πολιτισμός που διαχέεται σε κάθε γωνία, σε κάθε σοκάκι των Χανίων και πάνω απ’ όλα στην καθημερινότητα των Χανιωτών. Ένας ολόκληρος πολιτισμός, που αναδύθηκε από τη σοφία και την πείρα αιώνων, αντέχοντας σε ταραγμένους καιρούς, όπως και ο σημερινός»…

Ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης αναγορεύει ως Επίτιμο Δημότη της πόλεως των Χανίων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σε επίσημη τελετή στο Μέγαρο Αρσενάλι.

(Tης Eλενης Mπίστικα , από Εφημερίδα Καθημερινή 2/12/08)

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook