Όταν ο Άδωνις ευχαρίστησε την Χριστίνα Μπόμπα

όταν-ο-άδωνις-ευχαρίστησε-την-χριστίν-1248552

Το είδαμε κι αυτό: Τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να ευχαριστεί μέσα από την αγαπημένη του τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ως εκπρόσωπος του κράτους όπως είπε, την Χριστίνα Μπόμπα για δηλώσεις της υπέρ του εμβολιασμού.

Ποια είναι η Χριστίνα Μπόμπα; Μα η σύζυγος του Σ. Τανιμανίδη. Ποιος είναι ο Σ. Τανιμανίδης; Παρουσιαστής του Survivor, βέβαια! Και γιατί προσκλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή; Γιατί είναι influencer, γέννησε πρόσφατα δυο υγιέστατα κοριτσάκια και έχασε μέσα σε 11 ή 12 μέρες 14 κιλά όπως, με περηφάνια, ενημέρωσε τους followers της.

Κάπως έτσι πιάσαμε τον πάτο. Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει, τα κρούσματα αυξάνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο, επανεξετάζονται μέτρα που μόλις ανακοινώθηκαν (όπως η κατάργηση της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους), επιστήμονες δηλώνουν δημόσια ότι δεν βρίσκονται πίσω από τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, οι ανεμβολίαστοι στοχοποιούνται και διασύρονται ως «ψεκασμένοι» από το σύστημα εξουσίας, στα social media μαίνεται ένας νέος εμφύλιος μεταξύ κηρύκων της ατομικής ευθύνης και υγειονομικών σαμποτέρ και ένας νέος κοινωνικός διχασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η καλύτερη ιδέα που έχει η κυβέρνηση για να διορθώσει τα λάθη της είναι το κλείσιμο νοσοκομείων της περιφέρειας, η προσπάθεια συνεννόησης με την Εκκλησία, μια περιοδεία του Στ. Πέτσα στους 82 δήμους που έχουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω από 30% και η αναζήτηση celebrities τύπου Χριστίνα Μπόμπα που θα κάνουν της μόδας τον εμβολιασμό.

Άργησαν να αναγνωρίσουν ότι δεν υπάρχει success story στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας, αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη και επενδύουν στην κατασκευή εσωτερικού εχθρού και στην πόλωση.

Κάνουν λάθος, για μια ακόμη φορά. Η κατασυκοφάντηση των πολιτών που έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο είναι ο χειρότερος τρόπος για να τους πείσει κανείς να κάνουν αυτό που πρέπει για τη δική τους προστασία και για την προστασία των γύρω τους. Η συρρίκνωση του συστήματος υγείας είναι το πιο φανατικά νεοφιλελεύθερο διάβημα που μπορεί να γίνει σε μια συγκυρία που απαιτείται ενίσχυση του κράτους πρόνοιας.

Η εργαλειοποίηση των ειδικών, άλλοτε με περιφρόνησή τους και άλλοτε με αξιοποίησή τους, κλονίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην επιστήμη. Και η εμπαθής αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση δυναμιτίζει την συναίνεση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση κλίματος εθνικής συνεννόησης προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση η πολυσχιδής κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Εξακολουθούν να λοιδορούν τους πολίτες που δεν συμμορφώνονται, να επιτίθενται στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσουν την αποτυχία. Εξακολουθούν να δείχνουν αλαζονεία, αυταρέσκεια, μεγαλομανία. Εξακολουθούν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις απ όση στις κοινωνικές ανάγκες.

Και εξακολουθούν να θεωρούν πρότυπο την Χρ. Μπόμπα και καταραμένη την νοσηλεύτρια που «λιώνει» στην κλινική αλλά δεν έχει πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου. Την πρώτη τη δοξάζουν, τη δεύτερη τη βρίζουν αντί να προσπαθήσουν να την καταλάβουν και να την πείσουν.

Μαντέψτε αν θα πάμε καλά…

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook